een printer kopen tegen de goedkoopste prijs – Handleiding voor het kopen van printers in Nederland

een printer kopen tegen de goedkoopste prijs – Handleiding voor het kopen van printers in Nederland

Printer zijn de meest essentiële apparaten die nodig zijn in de kantoren, voor een algemene afdrukken van de werkgerelateerde documenten. Afgezien van dat tegenwoordig mensen begonnen met het kopen van een printer voor thuis als huiswerkopdrachten voor kinderen, het gebruik van trein- en vliegtickets. Voor slechts één ticket afdrukken rondrennen voor een internetcafé om te printen is erg tijdrovend. Probeer onze Printerkiezer om de juiste printer te kiezen door eenvoudige vragen te beantwoorden zonder een koopgids te lezen.

Er zijn drie belangrijke beslissingsfactoren die de juiste printer bepalen.

 • De printerfunctionaliteit
 • Printer type
 • connectiviteit

 

Enkele functie versus multifunctionele printer

laserprinter versus inkjetprinter India

De enkele functie printer drukt gewoon de documenten af. Terwijl de multifunctionele printer samen met het printen van documenten ook scant, fotokopieert. Maar weinig geavanceerde multifunctionele printers kunnen ook faxen. Het hangt allemaal af van uw gebruik. Als u graag al het printen, scannen, de xerox multifunctionele printer als geschikter doet. Maar tegelijkertijd zal de multifunctionaliteit ook de printerprijs aanzienlijk verhogen.

 

Laserprinter versus inkjetprinters

laserprinter versus inkjetprinter India

Dit is de meest voorkomende vraag die wordt gesteld in de printerselectie. Welk type printer? De technologie die wordt gebruikt bij het afdrukken is fundamenteel anders voor zowel laser als inkjet. We hebben de verschillen in een korte vorm en in een korte tabel hieronder samengevat.

Inkjet printer Laser Printer
Prijs Zuinig in aanschaf Duur om te kopen
Kosten per papieren print Duur in termen van kosten per afdruk Zuinig in termen van kosten per afdruk
Afdruksnelheid Langzaam Snel
Meest geschikt voor
 • Thuis- en kleine kantoorgebruikers
 • Geïnteresseerd in foto’s en kleur
 • Drukt weinig documenten af
 • Grote kantoorgebruikers
 • Die grote hoeveelheden documenten afdrukken
Kwaliteit Uitstekende fotokwaliteit,
gemiddelde documentkwaliteit
Uitstekende documentkwaliteit,
slechtere fotokwaliteit
Door www.zelect.in/printer
Printer type Kenmerken
Inkjet printer
 • Voordelig om de printer te kopen
 • Duur in termen van kosten per afdruk
 • Lagere afdruksnelheid
 • Lage kosten voor kleur
 • Uitstekende fotokwaliteit, gemiddelde documentkwaliteit
 • Meest geschikt: thuis- en kleine kantoorgebruikers, geïnteresseerd in foto’s en kleuren, drukken weinig documenten af.
Laser Printer
 • Duur om de printer te kopen
 • Zuinig in termen van kosten per afdruk
 • Hogere afdruksnelheden
 • Hoge kosten voor kleur
 • Uitstekende documentkwaliteit, slechtere fotokwaliteit
 • Meest geschikt: grote kantoorgebruikers die veel documenten afdrukken

 

connectiviteit

printer met wifi of usb

Er zijn nog andere kleine beslissingspunten, zoals resolutie, dubbelzijdig afdrukken, maar we hebben ze niet toegevoegd aan kritieke beslissingspunten, omdat ze niet veel invloed hebben op de kosten van de printer. Maar wat u wilt met draadloze connectiviteit, heeft een aanzienlijke invloed op de prijs van de printer. In sommige gevallen verdubbelt het zelfs de prijs van de printer, alleen op basis van de connectiviteit. Meer details over de prijsvariaties op basis van de connectiviteit worden behandeld in de prijslijstfunctie van de printer.

Hoe krijg ik een draadloze printer voor een lagere prijs

Als u thuis een draadloze router met USB-poort hebt, kunt u overwegen een normale printer met USB-poort te kopen en verbinding te maken met de router. Op deze manier kunt u draadloos afdrukken. Dit is erg handig als de Wifi-functieprinter veel kost.

 

Prijslijst voor printers in Nederland 2020

De printerprijs varieert voornamelijk op basis van het printertype, de functionaliteit en de internetverbinding. De wifi-connectiviteit is van cruciaal belang bij de prijsbeslissing. Een interessante observatie is een laserprinter met één functie zonder draadloze connectiviteit. De prijs is bijna gelijk aan de multifunctionele inkjetprinter zonder draadloze connectiviteit. De prijzen voor zowel inkjet- als laserprinters staan ​​hieronder in een tabel ter referentie.

Houd bij het nemen van de aankoopbeslissing ook rekening met vervangingskosten. Inkjetprinter wordt geleverd tegen lagere prijs, maar de kosten voor het vervangen van cartridges zijn erg hoog. Tegelijkertijd is de initiële investering van de laserprinter hoog, de printer heeft een hoge prijs, maar de toner of cartridge is goedkoper.

 

Inkjet printer inkjet printer prijslijst

Type inkjetprinter Wifi-connectiviteit Prijsklasse
Multifunctionele printers Ja  100 euro    300 euro
Multifunctionele printers Nee  50 euro –    150 euro
Printers met één functie Ja  150 euro –    400 euro
Printers met één functie Nee  50 euro –    150 euro

 

Inkjet printer inkjet printer prijslijst

Type laserprinter Wifi-connectiviteit Prijsklasse
Multifunctionele printers Ja  200 euro –    250 euro
Multifunctionele printers Nee  100 euro –    200 euro
Printers met één functie Ja  100 euro –    250 euro
Printers met één functie Nee  80 euro –    100 euro

Hoe krijg ik een draadloze printer voor een lagere prijs

Als u thuis een draadloze router met USB-poort hebt, kunt u overwegen een normale printer met USB-poort te kopen en verbinding te maken met de router. Op deze manier kunt u draadloos afdrukken. Dit is erg handig als de Wifi-functieprinter veel kost.

 

Printer snelheid

wat is printersnelheid

Printersnelheid is een eenvoudige maat voor hoe snel de printer de pagina’s kan afdrukken. Het wordt gemeten met behulp van een maatstaf “Pagina’s per minuut” genoemd. Meer PPM betekent snellere printer. Vanwege de aard van technologieën zijn laserprinters erg snel, met een hoge PPM in vergelijking met inkjetprinters.

 

dubbelzijdig afdrukken

dubbelzijdig afdrukken

Printersnelheid is dubbelzijdig: de mogelijkheid om beide zijden van het papier af te drukken. Dit is een must in kantoren, of als uw printergebruik hoog is. Dit is ook een milieuvriendelijke functie. Stel dat u een document van 100 pagina’s wilt afdrukken. Printer met duplexfunctie neemt slechts 50 papiersoorten naar de printer, terwijl de printer zonder duplexfunctie ongeveer 100 pagina’s nodig had om hetzelfde af te drukken. Als u beide zijden wilt afdrukken voor een printer zonder dubbelzijdig afdrukken, moet u het papier omdraaien en voor elke pagina terugvoeren naar de printer, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de taak uit te voeren.

 

Papierverwerkingsladen

papierlade van de printer

Er zijn twee typen laden, invoerladen en uitvoerladen. Het standaardformaat is 100 pagina’s. Stel dat de invoerlade 100 pagina’s kan bevatten, u plaatst het papier in de lade en moet worden bijgevuld zodra de lade leeg is. Over het algemeen betekent een kleinere bak vaker bijvullen. Als uw afdrukbehoeften hoger zijn, zorg er dan voor dat het formaat van de lade groot genoeg is om al het papier te bevatten.

 

Resolutie

printerresolutie

Resolutie is maat voor de kwaliteit van afdrukken. Hoge resolutie betekent zeer duidelijk en helder document. Resolutie wordt gemeten in termen van dots per inch. Meer dots per inch betekent een hoge resolutie. De stippen worden zowel horizontaal als verticaal gemeten. Stel dat een printer 700 * 700 dpi heeft, dit betekent dat er 700 punten verticaal en horizontaal zijn in één inch-formaat. De hoge resolutie heeft meer stippen en verbruikt tegelijkertijd meer inkt of toner. Om deze reden is op kantoor de resolutie standaard ingesteld op gemiddelde waarde. Als de letters van het document te klein zijn, kunt u de resolutie verhogen om het duidelijker te maken.

 

Beste laserprinter in Nederland

 • HP 1020 Plus-printer met één functie
 • Brother HL-1211W Printer met één functie
 • HP M1136 multifunctionele printer
 • Brother DCP-1616NW Multifunctionele printer
 • Ricoh SP 111 Monochrome jamvrije laserprinter
 • Canon LBP 2900B Printer met één functie

Beste inkjetprinter in Nederland

 • Epson L130 inkjetprinter met één functie
 • Canon IP7270 inkjetprinter met één functie
 • HP DeskJet 2131 All-in-One printer
 • Canon PIXMA MG2470 All-in-One inkjetprinter
 • Epson M100 inkjetprinter met één functie
 • Epson L220 multifunctionele inkjetprinter

 

Laatste checklist voor printer: voordat u de laatste oproep plaatst

 • Kijk goed wat er in de doos zit. De meeste verkopers bevatten de cartridge samen met de printer. In enkele gevallen wordt de cartridge gewoon niet in de doos meegeleverd. In dat geval ziet de printerprijs er zeer zuinig uit, koop uw geluk verdwijnt zodra u de printer ontvangt en kunt niet afdrukken omdat er geen cartridge is. In dat geval moet u extra cartridges buiten kopen.
 • Langere garantie betekent betere producten, dus kies voor printers met een langere duur. Lees aandachtig de details over Installatie & garantie en restituties en vervangingsbeleid.

Leave a Comment