een schoorsteen voor de goedkoopste prijs kopen – Koopgids voor schoorsteen in Nederland

een schoorsteen voor de goedkoopste prijs kopen – Koopgids voor schoorsteen in Nederland

Keukenschoorsteen is een apparaat dat rook, dampen uit de keuken absorbeert en keuken schoon en olie, rookvrij maakt. De moderne keukenschoorsteen voegt zelfs stijl en decor toe aan uw modulaire keuken.

We bieden koopgids en tips om keukenschoorstenen te kopen om de beste keukenschoorsteen te kiezen. In feite kunt u onze keukenschoorsteenkeuze gebruiken om de beste keukenschoorsteen te kiezen.

Dingen om te overwegen voordat u een schoorsteen koopt

Wat de keukenschoorsteen die u online gaat kopen, moet in uw keuken passen, zuigkracht, schoorsteenfiltertypes is comfortabel bij het koken. We geven enkele van de tips die u moet overwegen voordat u online schoorstenen koopt.

 • Soorten schoorsteenfilters
 • Soorten keuken schoorsteen
 • Zuigkracht schoorsteen
 • Schoorsteenmaat
 • Schoorsteen ontwerp
 • Schoorsteenkanalen

Soorten keuken schoorsteenfilter

Afhankelijk van de structuur, het materiaal en het filterproces worden schoorsteenfiltertypen in 3 categorieën ingedeeld.

 • Cassettefilter
 • Baffle-filter  (het beste voor Nederlands eten)
 • Koolstoffilter

Cassettefilter

cassettefilter

 

Cassettefilter is gemaakt van aluminium gaas dat op elkaar is opgeslagen. Ruimte tussen het gaas laat lucht erdoorheen. Olie, vetdeeltjes in lucht slaan op deze aluminium draad.

Langzaam verstoppen deze vetten, oliedeeltjes het gaas en beïnvloeden ze de zuigkracht van de schoorsteen. Daarom moeten cassettefilters één keer per week worden gewassen en gereinigd voor betere prestaties. Om de schoorsteen schoon te maken, het cassettefilter een tijdje in een emmer met wasmiddel onderdompelen, wassen met schoner water. Indien nodig kunt u ook schrobben.

 

Baffle filter

baffle filter

 

Het schot is een stroomregelpaneel. Baffle filter is gemaakt in meerdere curve structuur. Wanneer kooklucht door deze curve stroomt, verandert de richting van rooklucht. Tijdens dit proces worden zware vetten, rookdeeltjes naar beneden getrokken in een baffle filter. Hoewel het filter volledig gevuld is met vet, olie, heeft dit nauwelijks invloed op de zuigkracht van de schoorsteen.

Schoorsteenfilterschoorstenen zijn het beste voor voedingsmiddelen in Nederland met Masala-voedsel. Het is heel gemakkelijk om een ​​schotschoorsteen te vinden, zoek de productbeschrijving en zoek naar een schot. Duif Sterling-schoorsteen is bijvoorbeeld een van zo’n goede keukenschoorsteenkeuken. Het keerschotfilter heeft minder onderhoud nodig. Moet het baffle-filter eenmaal per 3 maanden wassen. Deze filters kunnen een aantal jaren worden gebruikt zonder vervanging.

 

Koolstoffilter

koolstoffilter

 

Koolstoffilter, ook bekend als koolstoffilter omdat het bestaat uit zwarte houtskool. Koolstoffilter voornamelijk gebruikt voor het absorberen van geur. Het koolstoffilter is optioneel. In geval van recycling / zonder kanaal, schoorsteenkoolfilter gebruikt samen met het keerschotfilter of cassettefilter.

De olie, rookdeeltjes verstopt in het koolstoffilter en verminderen de zuigkracht van de schoorsteen, dus ze moeten om de zes maanden worden vervangen, afhankelijk van de kookintensiteit. Lees voor meer informatie over het type keukenschoorsteen verschillende soorten schoorsteenfilters

 

Populaire schoorsteenartikelen
 •    Kitchen Chimney koopgids
 •    Hoe werkt automatisch schone schoorsteen
 •    Keukenschoorsteen keuken
 •    Keuken schoorsteenfilters
 •    Tips voor geschikte schoorsteenmaat

Soorten keuken schoorsteen

Welk type keukenschoorsteen gaat kopen, hangt af van de keukenstructuur en de constructie die erin zouden passen en de locatie van het kookplatform, de kookplaat, het fornuis. Op basis van de mogelijkheden waar het past, is de keukenschoorsteen verdeeld in 3 – 4 categorieën.

 • Wand gemonteerde schoorsteen
 • Eiland schoorsteen
 • Ingebouwde schoorsteen (geïntegreerd)
 • Hoekschoorsteen (zeldzaam in Nederland)

Lees voor meer informatie over het type keukenschoorsteen verschillende soorten schoorstenen

Beste muur gemonteerde schoorstenen

 • Butterfly Rhino Kitchen-schoorsteen
 • Elica Aqua Plus LTW 60
 • Elica Glace LTW 60 Power IC Slim
 • Kaff-schoorsteen – Ray 60
 • Sunflame Innova SS BF Auto Clean-schoorsteen

Beste eilandschoorstenen

 • IFB GL 90 Silver Island-schoorsteen
 • Carysil Rock Chimney
 • Glen GL 1688 SS Island Chimney
 • Glen 90 cm 1250 m3 / uur GL 1000 Island SS-schoorsteen
 • Glen 90 cm 1250 m3 / uur GL 1036 SS Eilandschoorsteen

Keuken schoorsteenmaat

Duimregel om de grootte van de schoorsteen van de keuken te bepalen, is gekozen. De schoorsteen van de keuken is exact of groter dan de grootte van een fornuis of kookplaat. De grootte van de keukenschoorsteen moet de grootte van het fornuis of de kookplaat zijn, maar nooit kleiner dan het fornuis, de kookplaat.

Lees voor meer informatie over de grootte van de keukenschoorsteen onze post over hoe de grootte van de keukenschoorsteen te kiezen

Schoorsteen automatisch reinigen

Zoals het noemt, auto-schoorsteen die in staat is om zijn lichaamsdelen schoon te houden. De koellucht bevat meestal oliedeeltjes. Wanneer dit koken door de automatisch schone schoorsteen gaat, dwingt de turbine-ventilator lucht om naar de schoorsteenwanden te bewegen. Tijdens dit proces wordt alle olie die in de lucht aanwezig is, aan de wanden van de container geplakt en verzameld in een olieopvangkom. Deze afneembare oliecollector moet een keer per maand worden gewassen. Auto Clean-schoorsteen zet omslachtig, tijdrovend reinigingsproces om in eenvoudig en effectief. Automatische schoorsteen vermijdt klevend vet, oliedeeltjes en verbetert de zuigkracht van de schoorsteen en verhoogt de levensduur van de schoorsteen.

De olie, vetdeeltjes worden afgezet in de olieschaal / kom, zodra de gebruiker deze heeft gevuld, moet u de kom eruit halen en leegmaken en op zijn plaats terugplaatsen. De functies voor automatisch reinigen verzamelen echter alle olie en vet, de kleine hoeveelheid vet, olie zit vast en wordt na verloop van tijd ook opgeslagen in het filter. Over het algemeen moet de autoreinigingsschoorsteen ook handmatig worden gereinigd, maar dat is erg laag. Als u zich echt druk maakt over schoorsteenreiniging dan is schoorsteen met automatische reiniging de perfecte keuze. Hier presenteren we een korte video over hoe de automatische schoorsteen werkt en hoe ze verschillen van andere schoorstenen.

 

Voorzien zijn van Schoorsteen automatisch reinigen Normale schoorsteen
Olie verzamelaar Ja Nee
Reinigingsfrequentie Regelmatig reinigen niet vereist Moeten vaak en regelmatig worden schoongemaakt
Reinigingsproces Omdat olie wordt verzameld in een afzonderlijke oliecollector, verstopt de olie het filter niet. Algehele reinigingsfilters veel eenvoudiger. Olie verstopt de filters, dus schoonmaken is veel moeilijker
Levensduur hoog normaal
Zuigkracht Mooi zo Gemiddelde

Beste auto-schone schoorstenen in Nederland

 • China Auto Clean Opul-schoorsteen
 • Hindware Cleo 60 cm Auto Clean Hood-schoorsteen
 • Sunflame Innova Auto Clean Kitchen Chimney 60 Cm
 • Elica ESCG-BF-Nero 60 cm Auto – Reinig de afzuigkap
 • Sunflame Regal 60 cm Droge Auto Clean Hood-schoorsteen

Keukenschoorsteen zonder kanaal

Leidingen voor keukenschoorstenen zijn niets anders dan afgezogen rooklucht wordt uitgeput uit de keukenatmosfeer, terwijl zonder afzuig- of recyclagemethode met behulp van koolstoffilterolie, gevangen rookdeeltjes en schone lucht weer worden vrijgegeven in de keuken.

schoorsteen met kanaalSchoorsteen met kanaal
schoorsteen zonder kanaalSchoorsteen zonder kanaal

 

Schoorsteen met kanaal verwijdert warmte uit de keuken. Schoorsteen met kanaal is effectiever, maar het is kanaal, buizen verstoren de keuken esthetiek. Schoorsteen met kanaal is echter goedkoop, maar als u lange kanalen nodig hebt, maakt dit overheadkosten. Terwijl, schoorsteen zonder kanaal de lucht filtert, de geur verwijdert en de lucht terug in het huis laat. Schoorsteen zonder stoort elk keukeninterieur, maar het heeft de overhead van regelmatig vervangen van het koolstoffilter. Lees onze postkeukenschoorsteen zonder kanaal voor meer informatie over keukenschoorsteen zonder leidingen

Keuken schoorsteenontwerpen

Er zijn twee soorten keukenschoorsteenontwerpen, afhankelijk van de factor hoe ze eruit zien.

 • convectional
 • Hedendaags

Convectionele keukenschoorstenen gemaakt voor volledig praktisch gebruik, zijn te vinden in de meeste keukens. Convectionele schoorstenen zijn gemaakt van roestvrij staal en in een lineair model. Convectionele schoorstenen zijn goedkoop. Convectionele schoorstenen beschikbaar met de duct-modus ook zonder duct / recycling. Dit type schoorstenen zijn in principe gericht op de prestaties.

Hedendaagse keukenschoorsteen is een van de ontwerpers en wordt meestal gebruikt in modulaire keukens voor stijl en statussymbool. Deze schoorstenen zijn gemaakt van roestvrij staal met glas, kristal met verschillende kleuren rood, wit.

Zuigkracht schoorsteen

De zuigkracht van de schoorsteen is afhankelijk van de grootte van uw keuken en huis. Voor een woning met 1 tot 3 kamers is 500 m3 / uur tot 650 m3 / uur zuigkracht schoorsteen voldoende. Thuis met grotere keuken kies 650 m3 / uur tot 1000 m3 / uur zuigkracht schoorsteen.

keuken schoorsteen zuigkracht

Als je nog steeds in verwarring bent, ga dan met de volgende berekeningsmethode. De duimregel voor de zuigkracht van de schoorsteen is dat de keuken de lucht 10 keer per uur moet kunnen veranderen. Het betekent het luchtvolume in uw keuken berekenen door het volume van de keuken te berekenen en vervolgens meerdere schoorsteenvolumes van de keuken met 10. U hebt bijvoorbeeld een keuken met een breedte van 4 m, een lengte van 4 m en een hoogte van 2,5 m. Berekening volume kamer bx L x H = 4 x 4 x 2,5 = 40m 3 . Nu meervoudig ruimtevolume met 10. 40m3 x 10 = 400 m 3  . De zuigkracht van de schoorsteen moet dus minimaal 400 m3 / uur zijn. Lees ons artikel over schoorsteen zuigkracht voor een compleet beeld.

Keuken schoorsteenmerken

Je kunt de keuken ook decoreren met esthetisch aantrekkelijke kookplaten. Veel modellen van schoorstenen voor keukens zijn online beschikbaar. Controleer de schoorsteenprijs online

 • propeller
 • Faber
 • SunFlame
 • IFB
 • Glen
 • Kutchina
 • Duif
 • stortplaats
 • Prestige
 • Bright Flame

Koop schoorsteen online

Snapdeal is een belangrijke speler in de verkoop van een enorm scala aan schoorstenen in nederland. U moet echter hard werken om schoorstenen op de shortlist te zetten, afhankelijk van het schoorsteentype, filtertype op Snapdeal. Amazon staat als volgende in de wachtrij. Flipkart heeft zeer weinig aantallen schoorsteenmodellen.

Keuken schoorsteenprijs

Keuken schoorsteen prijsklasse vanaf Rs.4000 in nederland. De merkprijs van de rechte schoorsteenprijs varieert van Rs.4000 tot Rs.5000. De prijzen voor de keukenschoorsteen liepen sterk uiteen, afhankelijk van de grootte. Prijsklasse schoorsteen van 60 cm vanaf Rs.6000. Terwijl de schoorsteenprijs van 90 cm begint vanaf Rs.12000 in nederland. De meeste schoorsteenfabrikanten bieden gratis installatiemogelijkheden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over installatiekosten. Als u de schoorsteen echter zeer ver van de muur of buiten het uitlaatpunt gaat monteren, heeft deze extra leidingen / leidingen nodig die de kosten omhoogschieten.

Hoe keuken schoorsteen schoon te maken

schone keuken schoorsteen

Het schoonmaken van de keukenschoorsteen is tijdrovend, vervelend. Terwijl het baffle-filter schoon is, is het iets gemakkelijker dan het gaasfilter en is de frequentie van het reinigen van het baffle-filter ook minder. U kunt vaatwasmiddel, bakpoeder, verfverdunner, bijtende soda gebruiken. Neem het bad waarin het schoorsteenfilter kan onderdompelen. Vul de kuip met heet water, voeg afwasmiddelzeep toe of u kunt de baking soda of bijtende soda op het filter strooien en onderdompelen in heet water. Laat het een half uur tot een uur weken, afhankelijk van vuil en vet. Haal nu het filter eruit en maak het schoon met een borstel, schrob het. Herhaal indien nodig het bovenstaande proces. Spoel in schoon water en laat het een uur in zonlicht liggen. Kijk voor meer informatie in ons andere artikel over het reinigen van schoorstenen.

Leave a Comment