hoe een geiser te kopen tegen de goedkoopste prijs – Geyser koopgids in Nederland

hoe een geiser te kopen tegen de goedkoopste prijs – Geyser koopgids in Nederland

Ben je van plan om een ​​nieuwe geiser te kopen en weet je niet hoe je de beste geiser van nederland kunt selecteren? Of je bent verbaasd over de beschikbare soorten geisers en geiserformaten? Dan ben je niet de enige, want er zijn andere mensen zoals jij die niet weten hoe ze de beste geiser in nederland kunnen selecteren. Hoe de beste geiser te selecteren, hangt af van het doel van warm water, waar u installeert, badkamerafstand, uw budget, onmiddellijke geiser of opslaggeiser ?, geiser gebruikt zoals geiser voor badkamer of geiser voor keuken of geiser voor douche, tijd om water te verwarmen in geiser, waterdruk thuis en uw gemak. Laten we één voor één doorlopen. Probeer onze geiser-selector om de juiste geiser te kiezen door eenvoudige vragen te beantwoorden zonder een koopgids te lezen.

Geiser wordt ook aangeduid als Geyser boiler. Geiser gebruikt zeer veel elektriciteit om het water te verwarmen. Eerst hoe werkt de geiser? Wat zijn geiserwaterverwarmingscomponenten? Kennis van deze voorwaarden zal ons helpen meer te begrijpen over beslissingsfactoren.

Hoe werkt Electric Geyser boiler?

Geiser heeft drie hoofdcomponenten Verwarmingselement, watertank en thermostaat. De uitleg van elke component wordt hieronder uitgelegd.

Geiser verwarmingselement

Het verwarmingselement is het belangrijkste onderdeel van de geiser, afgezien van de binnentank of container. Daarom moet u overwegen hoe goed het verwarmingselement van de geiser is. Uitzonderlijk hard en zeer zacht water beïnvloeden verwarmingselementen, net als de binnentank. De verwarmingselementen in geisers zijn bedekt met een glazen voering die zeer efficiënt is om kalkaanslag te voorkomen. Het verlengt ook de levensduur van geisers.

Geiser tank

Geiser tanks houden het hete water vast. De tank moet dus corrosiebestendig en sterk genoeg zijn. Er zijn twee soorten Geyser-watertanks.

geiser tank

 • Roestvrij stalen watertanks zijn de oude modellen. Ze raken nu verouderd. Het grootste probleem met dergelijke watertanks is corrosie en hard wateraanslag.
 • Glasachtige geiser geiser watertanks met glazuur zijn de nieuwe en geavanceerde modellen in geisertechnologie. Neem in principe de roestvrijstalen watertank en bekleed deze met geavanceerde polymeren die de tank corrosiebestendig maken. Deze combinatie staat bekend als glasachtig geiser watertank met glascoating. Ze zijn niet alleen corrosiebestendig, maar voorkomen ook hard wateraanslag. Glas emaille watertanks hebben meestal ook 5-7 jaar garantie. Glasachtig email lijkt ook vrijwel op Glasslined Coating.

Geiser thermostaat

Geyser thermostaat is als besturingssysteem van Geyser die beslist wanneer het verwarmen van het water moet worden gestart en gestopt. Een bimetaalstrook wordt gebruikt om een ​​temperatuurverandering om te zetten in mechanische verplaatsing. De bimetalen strip van staal en koper. Thermostaat is een wikkel op deze strip die de actie uitvoert op basis van de bimetalen striprespons. Een goede thermostaat beschermt tegen oververhitting van het water. Thermostaat helpt ook tot op zekere hoogte, maar niet volledig. Het is een misvatting dat het hebben van een thermostaat een licentie is om te vergeten de geiser uit te schakelen. Thermostaat heeft temperatuurbereiken zoals warmte het water tussen 30 Celsius tot 60 Celsius. De stappen zijn als volgt.

geiser thermostaat

 • U schakelt de geiser in. Stel dat de temperatuur van het water 25 graden Celsius is. De thermostaat vraagt ​​het verwarmingselement om het water te verwarmen.
 • Wanneer de watertemperatuur 60 Celsius bereikt, vraagt ​​de thermostaat aan het verwarmingselement om te stoppen met het verwarmen van het water.
 • Stel dat u vergeet de kachel uit te schakelen. Langzaam na een paar uur daalt als gevolg van warmteverlies de watertemperatuur tot 29 graden Celsius.
 • De thermostaat weet dat het water lager is dan 30 graden Celsius en vraagt ​​het verwarmingselement om het water te gaan verwarmen. De lus loopt door totdat u de geiser uitschakelt.

Vermijd strikt gasgeisers

Gasgeisers werden als zuinig beschouwd in de kosten van waterverwarming. Maar we raden Gasgeisers niet aan, gezien het aanzienlijke veiligheidsrisico. Elektrische geisers kosten meer dan gasgeisers. Lees meer in de krant Hindu and Times. Om deze reden produceren zeer weinig merken gasgeisers. Lees meer op Welke is beter, een gasgeiser of een elektrische geiser?

Koop alleen elektrische geiserboilers van het merk

Een belangrijke gids voor  het selecteren van de beste geiser is om altijd op zoek te gaan naar de geiser van het merk. Dit komt omdat geysers van een merk u veiligheid, garantie en een goede klantenservice of ondersteuning bieden, terwijl het kopen van merkloze geisers is alsof u uw zuurverdiende geld op vallende aandelen stort.

Als we vanuit het oogpunt van de prijs naar een merkloze geiser kijken, kan deze er winstgevend uitzien, maar voldoet deze niet aan de vereiste norm en is hij niet veilig voor gebruik. Koop een geiser die onthult waaruit hun binnentank is gemaakt, omdat dit de kern van een geiser is. Vermijd bovendien geisers die meer stroom verbruiken dan nodig is.

Zoek naar geiser met ISI-markering, als u lagere onderhoudskosten voor de geiser wilt. Volgens de vastgestelde normen in nederland zal elk product zonder ISI-merk zeker de kosten van reserveonderdelen zoals de geiser-thermostaat, het geiser-verwarmingselement en de servicekosten verhogen, afhankelijk van het merk en de beschikbaarheid.

Typen elektrische geiser met waterverwarming

Instant Geyser vs Storage Geyser snelle vergelijking
Voorzien zijn van Instant Geiser Geiser voor opslag
Muur ruimte Het neemt een kleine wandruimte in Het neemt een grote wandruimte in beslag
Vertraging Heet water komt onmiddellijk wanneer u de geiser inschakelt Moet maximaal 5 minuten wachten totdat het water is opgewarmd
Gemak Pauzeert tijdens het bad. Geiser geeft maximaal 6 liter water af en moet tijdens het baden wachten op meer water Geen pauzes tijdens het bad, haal al het water voor het bad
Geiser Prijs Iets hoger, de prijs van  6 liter  instant geiser is 100 euro tot 150 eauro Iets minder, de prijs van  10 liter  opslaggeiser is 120 euro tot 200 euro
Water verwarming kosten Minder beschouwd als heet water wordt direct gebruikt. Beschouwd als weinig meer als warm water na enige tijd wordt gebruikt.
Meest geschikt voor Wassen van keukengerei, handwas, baden met emmer Baden met emmer en baden met douche
Beschikbare geisergrootte 1, 3, 6 en 10 liter 6 – 35 liter
Levensduur Beschouwd als weinig hoog omdat er geen watertank is Beschouwd als weinig laag
Voorbeeld Crompton Greaves solarium plus Bajaj 15L opslaggeiser

De grootte van de geiser

Bij het selecteren van de beste geiser moet rekening worden gehouden met de grootte van de geiser. De beste grootte van de geiser moet in feite dicht bij het benodigde volume warm water liggen. Ideale geiserafmetingen produceren een voldoende hoeveelheid warmte die goed is voor uiterst onmiddellijk gebruik. Lees Hoe u de grootte van de boiler kunt berekenen voor meer informatie over de grootte van de geiser.

Geiser maat calculator
Familie grootte Doel van heet water Type geiser Aanbevolen geisercapaciteit
2-3 leden Voor het baden met emmer Instant Geiser 6 liter
2-3 leden Voor het baden met emmer Geiser voor opslag 10 liter tot 15 liter
2-3 leden Om te baden met douche Geiser voor opslag 25 liter
2-3 leden Voor het wassen van keukengerei of voor handwas Instant Geiser 1 liter tot 3 liter
4-8 leden Voor het baden met emmer Instant Geiser 6 liter
4-8 leden Voor het baden met emmer Geiser voor opslag 25 liter
4-8 leden Om te baden met douche Geiser voor opslag 25 liter
4-8 leden Voor het wassen van keukengerei of voor handwas Instant Geiser 1 liter tot 3 liter

Geiser wattage

Een andere belangrijke factor die van invloed is op het selecteren van de beste geiser is het wattage van de geiser. Het wattage van een geiser maakt het sneller of langzamer. Het water zal sneller verwarmen als je door een onmiddellijke geiser van 4,5 kW instantane geiser, in tegenstelling tot geiser van 2 kW. In sommige gevallen kunnen 4,5 kW momentane geisers elektriciteit besparen en het water dat nodig is voor het baden verwarmen door een einde te maken aan de verspilling van meer warm water.

Populaire geiserartikelen
 •    Instant versus opslaggeiser
 •    Geiser maat calculator
 •    Beste geisers voor hard water
 •    Instant geiser voor badkamer?
 •    Koopgids voor geisers

Geiser voor hard water

Hard water beschadigt de levensduur van de geiser. De beste oplossing hiervoor is om corrosiebestendig waterreservoir te nemen, zoals Vitreous Enamel watertankgeiser. Neem waterontharder om schade aan andere elementen, zoals waterverwarmingselementen, te voorkomen. De waterinvoer gaat naar waterontharder en de uitgang van de waterontharder gaat als invoer naar Geiser. Omdat de waterontharder het harde water omzet in zacht water, is er geen probleem voor Geyser. Lees meer bij Beste geisers voor hard water.

Geiser boiler voor hoge gebouwen

Afhankelijk van de capaciteit van de verdiepingen van het gebouw, is een geiser met sterke tank uw beste keuze als u in een hoog gebouw woont. Geiser voor hoogbouw moet minimaal een nominale druk van meer dan 6 bar hebben en moet een geiserdrukregelklep hebben. Geyserdrukregelklep geeft overdrukwater vrij in het geval van veel waterdruk op de geiser tank om breuk van de geiser te voorkomen. Met glas beklede gecoate binnentank is geschikter omdat deze bestand is tegen hoge druk. Lees meer op Geyser voor hoogbouw.

Keukengeisers

Elektrische instantgeisers met een inhoud van 1 tot 3 liter zijn alleen geschikt voor keukens. Omdat je direct heet water nodig hebt om te reinigen. Je kunt niet 5 minuten wachten om alleen een kopje schoon te maken als het een opslaggeiser is. Zorg ten slotte voor voldoende muurruimte om de instant-geiser te monteren.

keuken geiser

Horizontale geisers

Traditioneel zijn geiserboilers verticaal gemonteerd. Horizontaal gemonteerde geisers nieuw op de markt. Verticale geiserboilers vereisen minstens twee voet verticale lengte aan de muur. Als je badkamerplafond laag is, je hebt versierd met vals plafond, of zolder hebt, dan heb je niet genoeg verticale ruimte op de muur om de geiser verticaal te monteren. In dit geval zijn horizontale geisers logisch. Lees meer op Verschil tussen verticale en horizontale geiser.

hoe horizontale boiler te selecteren

Zonne-geisers

Een zonne-geiser is uw beste keuze als u met uw gezin in een onafhankelijk huis woont. Met deze keuze betaalt u geen cent voor elektriciteit en kunt u het hele huis warm water geven. De initiële investering is zeer hoog, maar het zal zijn vruchten afwerpen op de lange termijn. Maar het zal enige tijd duren voordat zonne-geisers zuinig in gebruik worden. Zonne-geisers zijn niet geschikt voor grote appartementen.

Beste geiser boiler merken

Een andere manier om de beste geiser te selecteren, is te zoeken naar de beste geiserfabrikanten met een goede reputatie en een hoog serviceniveau. Bajaj, Havells, Racold, V-Guard, AO smith, Kenstar, Crompton zijn bekende merken met verschillende capaciteiten zoals 10 ltr, 15 ltr en 25 ltr. Weet daarnaast of de fabrikant voor installatie zorgt. Zelfs als de installatie is betaald, is het beter om door te gaan, omdat het beter is dan de lokale loodgieter. U kunt deze geisers online kopen bij Amazon, Flipkart en Snapdeal.

Geiser installatie

Het belangrijkste punt is om de lokale loodgieter voor installatie te vermijden, omdat deze zich niet houdt aan de best practices en veiligheidsrichtlijnen. Installeer de geiser met behulp van geautoriseerd servicecentrum. Veel fabrikanten bieden de installatieservice. Je hebt weinig extra dingen nodig, zoals twee stalen geribde buizen, een hoekventiel messing, een aansluitnippel en andere dingen. Lees meer op Fast Track Guide over de installatie van de Geiser

Beste geisers

 • Bajaj Nieuwe Shakti 25-liter verticale boiler
 • AO Smith HSE-VAS 15 liter boiler voor opslag
 • Crompton Solarium DLX SWH815 15-liter boiler voor opslag
 • AO Smith HSE-SDS-25 25 liter verticale boiler
 • AO Smith 25 L Horizontale geiser voor opslagwater (wit, HAS-25)
 • Crompton Greaves Solarium IWH03PC1 3 L instant watergeiser
 • Bajaj Flora 3L-3KW Instant Water Heater 3 L Instant Water Geiser
 • V-Guard Sprinhot Plus 6 L instant watergeiser
 • Racold 1 L instant watergeiser (Pronto Neo SS 1V 3KW, wit)
 • Havells Instanio 6-liter instant geiser

Hoe maak je je geiser slim?

Wil je het water heet krijgen zodra je ‘s ochtends wakker wordt uit je bed? Het is mogelijk met de komst van IOT – startups voor huisautomatisering. Nu kunt u uw geiser bedienen vanaf de smartphone. Het enige dat u hoeft te doen, is de kamerverwarming aan te sluiten op de slimme stekkers van Oakter en dagelijkse schema’s in te stellen om de kamerverwarming automatisch AAN / UIT te zetten. U wordt bijvoorbeeld ‘s ochtends om 07:00 uur wakker en vervolgens kunt u in de Oakter-app configureren om de Geiser om 06:30 uur in te schakelen en om 07:30 uur uit te schakelen. Dat is alles, u kunt heet water krijgen zodra u wakker wordt en u kunt nooit vergeten de geiser na het bad uit te schakelen.

Hoe het elektriciteitsverbruik van geisers te verminderen?

Het beste is om bij de aankoop van de geiser op zoek te gaan naar BEE-sterbeoordelingen en de best beoordeelde geisers te nemen. Volg de onderstaande richtlijnen voor het gebruik van de geiser.

 • Staande verliezen
  Dit is warmte die verloren gaat door het oppervlak van de geiser. Natuurlijk verliezen geisers warmte die wordt uitgewerkt als staande verliezen.
 • Hoeveelheid gebruikt warm water
  Dit is de belangrijkste motiverende factor voor het elektriciteitsverbruik van de geiser. Hoe meer warm water u gebruikt, hoe meer vermogen u zult gebruiken.
 • De temperatuur van de geiserthermostaat
  Dit wordt standaard ingesteld op ongeveer 60 ° C voor de meeste beschikbare geisers. Een aantal geisers wordt echter geleverd met externe besturing om deze instelling te wijzigen.
 • Temperatuur van het water dat wordt gebruikt om te zwemmen
  Uw elektriciteitsverbruik van de geiser wordt ook bepaald door de temperatuur van het water dat u gebruikte om te baden en dit is nogal anders dan de temperatuur van de thermostaat.
 • Ingang watertemperatuur
  Dit wordt bepaald door de locatie. Met andere woorden, gebieden en locaties met koudere weersomstandigheden vereisen meer elektriciteit dan plaatsen met warmere weersomstandigheden.

Leave a Comment