hoe koop je een airconditioner voor de goedkoopste prijs – AC Koopgids in Nederland

Een zomer in het Nederlandse subcontinent is vaak een ongemakkelijke ervaring vanwege extreme hitte. Bovendien heeft de stijging van de wereldtemperatuur de maanden maart-augustus veranderd in iets dat lijkt op de helkuil. Maar kan deze belemmering mensen zoals wij, die een magische lamp van technologie bij de hand hebben, ervan weerhouden een comfortabel leven te leiden? ECHT NIET! Technologie heeft ons een ander schild geschonken om bescherming te krijgen tegen de krijsende zon in de vorm van een airconditioner of AC. Met behulp van deze handige machine kunnen we onze dagelijkse routine comfortabel voortzetten, of het nu gaat om studie of zakelijke bijeenkomsten, zelfs tijdens de zinderende zomer.
Probeer onze  airconditioner  om de juiste airconditioner te kiezen door eenvoudige vragen te beantwoorden zonder een koopgids te lezen.

Wat een AC is

AC of airconditioner is een elektrisch apparaat waarmee u de temperatuur van uw kamer naar wens kunt regelen. U stelt gewoon een temperatuur in, of deze nu meer of minder is dan de werkelijke buiten uw kamer, en na een tijdje krijgt u precies die mate van warmte.

Hoe het werkt

Een AC werkt op dezelfde manier als de koelkast of koelkast in uw huis, maar in grotere mate. Het verschil is dat het, in plaats van de warmte weg te nemen van de eetbare objecten in de koelkast, de warmte van een hele kamer absorbeert. Vervolgens wordt de temperatuur verlaagd met behulp van ‘koudemiddel’. Deze chemische substantie wordt verdampt na het absorberen van een deel van de kamerwarmte, en de rest van de warmte wordt geventileerd door het afzuigpaneel van het apparaat. Op deze manier helpt het u om gezellig en relaxed te worden in de brandende zomeratmosfeer. Tijdens dit koelproces produceert de binnenunit afvalwater dat wordt afgevoerd. Water  van de airconditioner aftappen  is een teken dat de airconditioner correct werkt.

Soorten airconditioners

Afhankelijk van waar de compressor en de ventilator zijn gemonteerd, zijn airconditioners verdeeld in 2 types.

 • Split AC
 • Venster AC
 • Portable AC

Split AC

Split AC, zoals de naam al doet vermoeden, het bestaat uit twee eenheden. Een eenheid gemonteerd buiten het huis (op de muur) en de andere is gemonteerd in het huis, kamer. De buitenunit bestaat uit een compressor en condensor en de binnenunit bestaat uit een ventilator. Compressor verbonden met de ventilator door een verbindingspijp die door de muur loopt. Compressor zuigt lucht van buiten aan en maakte het koel, en gaat vervolgens naar de ventilator. Blower gooit de koude lucht de kamer in.

split ac

Split AC is esthetischer in vergelijking met andere AC-modellen en split AC is perfect geschikt om de slaapkamer en zelfs grote ruimtes zoals hallen en commerciële ruimtes te koelen.

Waar split AC te installeren

Split AC kan overal in huis worden geïnstalleerd. Het biedt meer installatiemogelijkheden vergeleken met andere modellen. Het enige is dat u rekening moet houden met de kamer waarin u Split AC wilt plaatsen, moet een buitenmuur hebben.

 

Voordelen van split AC

 • Split AC is de perfecte keuze voor de slaapkamer omdat split Ac minder lawaai maakt omdat de compressor, de condensor zich buiten bevindt en veel lawaai maakt.
 • Het kan overal in elke kamer worden geïnstalleerd. Geen zorgen te maken over raam, frame bestaat in een kamer.
 • Split AC voegt esthetiek, stijl en een goed uiterlijk aan de kamer toe.

Nadelen van split AC

 • Split AC meestal duur in vergelijking met andere AC-types zoals venster AC.
 • Verschuiven, opnieuw toewijzen van Split AC is veel zwaar werk en kostbaar.

 

Venster AC

Het bestaat uit slechts één eenheid met een combinatie van compressor en ventilator erin. Window AC kan alleen in het raamkozijn worden geïnstalleerd. Ventilatorzijde van AC naar binnen gericht, terwijl de andere zijde naar buiten is gericht.

 

hoe venster ac thuis te installeren

 

hoe venster ac in India te installeren

Voordelen van Window AC

 • Eenvoudige installatie. Venster AC verplaatsen, opnieuw toewijzen en opnieuw toewijzen is veel eenvoudiger en past binnen het budget. Het is niet nodig om het gas in de compressor bij te vullen tijdens het schakelen met Window Ac, terwijl dit wel nodig was met Split AC.
 • Voordelig, prijsklasse begint bij 25.000 roepies in nederland.

Nadelen van Split AC

 • Maakt hard geluid tijdens het hardlopen
 • Window AC verstoort de esthetiek van de ruimte

 

 

Split AC Venster AC
Gemonteerd aan de muur Gemonteerd op het raamkozijn
Duur zuinig
prijsklasse: 280 euro tot 550 eauro prijsklasse: 1 50 euro – 300 euro
Niet draagbaar portable
Flexibiliteit om overal te installeren Alleen geschikt voor kleine ruimtes met raamsleuf,
en het beste voor degenen die vaak verhuizen
Minder geluidsniveau Meer lawaai

Portable AC (erg nieuw in nederland)

Portable AC is draagbaar net als luchtkoeler. Portable AC’s kunnen direct van de ene kamer naar de andere worden verplaatst, waar ze als een raam of gesplitst kunnen worden. Portable AC is het best geschikt voor de huizen waar het niet mogelijk is om split / window AC te monteren of mensen die in een gehuurd huis wonen en vaak van plaats naar plaats verplaatsen. Zelfs u kunt draagbare AC-kamer naar kamer in uw huis verplaatsen als u wilt.

Waar draagbare AC te installeren

Overal thuis, net als een luchtkoeler, moet je gewoon een luchtslang door het raam regelen. Een plastic slang is voorzien van wisselstroom, u moet de slang op wisselstroom aansluiten en het andere uiteinde buiten het raam plaatsen met behulp van een raamkit geleverd met wisselstroom. Hier de Wikihow-handleiding voor  draagbare AC-installatie

hoe een draagbare ac te installeren

Voordelen van Portable AC

 • Verschuiven en opnieuw toewijzen is eenvoudig. Gewoon in kartonnen dozen inpakken en weggaan, zo simpel is het. Geen technicus nodig.
 • Het is niet nodig om in één kamer te blijven. Binnen 10 minuten kunt u AC in een andere kamer schakelen.

Nadelen van Portable AC

 • Omdat draagbare AC erg nieuw is in nederland, zijn ze duur en zijn er geen bekende merkproducten beschikbaar in nederland. Lloyd 1 Ton LP12TN draagbare airconditioner is alleen die van het bekende, draagbare AC verkrijgbaar in nederland.

 

Omvormer AC

In de eerste plaats betekent Inverter AC niet dat het op een omvormer draait of zelfs in stroomuitval loopt. Het maakt gebruik van een invertertechnologie, die gebruikt wordt om wisselstroom om te zetten in gelijkstroom die de bedrijfssnelheid van de compressor verder regelt.

Traditionele niet-inverter airconditioner compressormotor gaat soms “aan” en “van”. Terwijl de wisselstroomcompressor van de omvormer altijd in de status “Aan” staat. Hoewel de wisselstroomcompressor van de omvormer altijd aan is, bespaart het veel elektriciteit. Wanneer we overschakelen naar niet-inverter-wisselstroom, begint de compressormotor op hoge snelheid te lopen om de kamer op de gewenste temperatuur te koelen. Nadat de gewenste temperatuur is bereikt, stopt de compressormotor. Wanneer de kamertemperatuur stijgt, start de compressor opnieuw. De compressor is steeds weer “Aan” en “Uit” gegaan.

Terwijl. De AC-compressormotor van de omvormer is altijd “Aan”. Wanneer de schakelaar op de omvormer AC wordt ingeschakeld, begint de compressormotor op hoge snelheid te lopen om de kamer op de gewenste temperatuur te koelen. Na het bereiken van de gewenste temperatuur stopt de motor niet, maar draait de motor met minimale snelheid zodat de kamertemperatuur constant op de gewenste temperatuur wordt gehouden.

 

 

Wanneer de compressormotor van de airconditioner ‘Aan’ gaat, verbruikt deze piekniveau-elektriciteit. Dus traditionele niet-inverter-wisselstroom waarvan de moeder ‘Aan’ en ‘Uit’ gaat, verbruikt duidelijk meer elektriciteit. De wisselstroommotor van de omvormer is altijd ingeschakeld, dus er zijn geen elektriciteitspieken en besparen veel elektriciteit. Invertertechnologie is net als een auto-gaspedaal. Wanneer de compressor meer vermogen nodig heeft, geeft deze meer vermogen en wanneer de compressor minder vermogen nodig heeft, geeft deze minder vermogen. Omdat de AC-compressormotor van de omvormer altijd aan staat, regelt deze de snelheid van de compressormotor en het stroomverbruik op basis van de kamertemperatuur.

Non-perverselingen Omvormer AC
Compressormotor altijd Aan en uit Altijd aan
Elektriciteitsverbruik Meer Minder
Bereik de gewenste temperatuur Kost tijd Snel
Levensduur van het apparaat Matig hoog
Prijs Duur Zeer duur

Algehele omvormer AC is elektriciteitsbesparend en zorgt voor snelle koeling. Inverter AC presteert beter dan niet-inverter BEE 5 sterren AC.

AC-grootte en capaciteit

Het kiezen van de juiste maat airconditioner is lastig. Overmaatse airconditioner koelt de kamer sneller dan normaal, maar verbruikt veel elektriciteit, terwijl ondermaatse airconditioner hard moet werken om de kamer te koelen, veel elektriciteit verbruikt, hoewel het de kamer niet efficiënt kan koelen.

AC-capaciteit is afhankelijk van de grootte van de kamer. Voordat u een wisselstroom koopt, hoe u de vereiste wisselstroomgrootte kunt berekenen door het vierkante voetoppervlak van de kamer te meten. In nederland wordt de grootte van de airconditioner in tonnage beoordeeld, terwijl ze in het buitenland BTU (British Thermal Unit) gebruiken. Hier vatten we de vereiste AC-grootte samen op basis van het vierkante voetoppervlak van de kamer.

Kamer grootte Vereiste AC-grootte
0 tot 80 Sq Ft 0,75 ton
80 tot 120 Sq Ft 1 toon
120 tot 190 Sq Ft 1,5 ton
190 tot 300 Sq Ft 2 ton

Hier vatten we de andere factoren samen die de grootte van de airconditioner te sterk beïnvloeden. Als u bijvoorbeeld in een tropisch gebied woont waar de temperatuur in de zomer de 40 graden Celsius overschrijdt, is de raambedekking meer dan 25 Sq. Ft. Die meer zonlicht toelaat, warmte dringt door in de kamer. Als in de onderstaande tabel een scenario overeenkomt, verhoogt u de Sq. Ft met 30% tijdens het berekenen vereist capaciteit van de airconditioner.

 • Kamer plafondhoogte meer dan 10 Sq. ft
 • Kamer heeft meerdere ramen en ramen beslaat meer dan 25 m². ft
 • Kamer op de 3e verdieping en daarboven of op het terras
 • Zomertemperatuur meer dan 40 graden celcius
 • AC-compressor gemonteerd in de richting van de zon
 • Kamerwanden direct blootgesteld aan zonlicht

 

Aluminium spoel Vs Koperen spoel

In airconditionerspoelen worden gaskoelmiddel omgezet in vloeibaar koelmiddel, vice versa, wat verder helpt om de ruimte te koelen. Spoelen kunnen bestaan ​​uit koper of aluminium, afhankelijk van de fabrikant. Met betrekking tot  aluminium spoel versus koperen spoel , heeft de koperen spoel een hoge warmteoverdrachtssnelheid, minder corrosieve, hoge spoelsterkte. Terwijl, alleen het beste ding over de aluminium spoel is goedkoper, zuiniger dan koperen spoel.

airconditioner aluminium spoel versus koperen spoel

 

Kenmerken

Anti-bacteriefilter

Een ingebouwd filter verwijdert onzichtbare stoffen zoals huisstofmijt, bacteriën, pollen en andere allergenen. Kortom, maakt verfrissende kameromgeving. Deze filters voorkomen stofmijtafzetting op het interne deel van AC en helpen de levensduur van AC te verlengen.

Stof filter

Deze gaasfilters voorkomen dat huisstofmijten thuis verdampen. Welke stofdeeltjes zich ook aan deze filters hechten. Voor betere prestaties moet de gebruiker deze filters eenmaal per maand met gewoon water reinigen, afhankelijk van het gebruik.

Ruimteverwarming

Ingebouwde ruimteverwarming geeft het gezellige gevoel in de winter door slechts een knop te klikken. Niet nodig om te kopen, onderhoud een ruimteverwarming in de winter. Met slechts één druk op de knop wordt AC omgezet in koelmodus.

luchtontvochtigers

Ontvochtiging maakt het mogelijk overtollig vocht uit de kamer te verwijderen. Zoals in de lente en herfst kamer covers met een hoog niveau van vocht, en veroorzaken plakkerigheid, zweten, maakt bacteriën groeiend milieu. Ontvochtiger verwijdert overtollig vocht en geeft een gezellig, comfortabel gevoel.

Auto schoon functie

Het vermijdt de schimmel- en bacterievorming op het interne gedeelte, wat de AC-koelfunctionaliteit beïnvloedt en de AC-levensduur verlengt.

Automatische detectie

AC slaat de gewenste temperatuurinstelling van de gebruiker op in de geheugenchip en past de temperatuur zelf aan om de buitentemperatuur of vochtigheid te wijzigen. Sommige geavanceerde technologie airconditioner detecteert aantal mensen in een kamer op basis van lichaamstemperatuur en past de koeltemperatuur aan.

SMS weg, AC aan

Over het algemeen duurt de airconditioner 10 tot 15 minuten om de kamer te koken. Met deze functie kunt u overschakelen naar wisselstroom net voordat u van buiten naar huis gaat door een sms te sturen naar het geselecteerde nummer van de airconditioner. Wanneer je thuis komt, krijg je ook een koele, verfrissende omgeving zonder tijd te nemen.

 

Beste raam AC in Nederland

 • Blue Star 2WAE081YC 0.75 Ton 2 Star Window AC
 • Voltas 185DY 1.5 Tons 5 Star Window AC
 • Hitachi 2 Ton RAV222HUD Zomer QC Window AC
 • LG LWA5CP3A L-Crescent Plus Window AC (1,5 Ton, 3 sterren)
 • Blue Star 3W18LB 1.5 Ton 3 Star Window AC
 • LG 2 Ton, 1 ster LWA6CP1F Window AC

Beste split AC in Nederland

 • Voltas 185Cya 1.5 Ton 5 Star Split AC
 • Voltas 245DY 2 Ton 5 Star Split AC
 • Voltas 243 CYi Classic Yi Series Split AC (2 Ton, 3 Star Rating)
 • http://www.amazon.in/LG-LSA5PW3A-L-Pearl-Rating-Aluminium/dp/B00TZMVTUY
 • Voltas 1,5 Ton 5 Star Split AC Wit (185JY)
 • Onida S092FLT-N 0.8 Ton 2-sterren split AC

Beste AC-merken in Nederland

Zoals elk ander elektrisch apparaat, worden airconditioners ook geproduceerd door een handvol bekende en betrouwbare bedrijven. Omdat het een dagelijks gebruikt apparaat is, moet je zeker gaan voor een bekend merk, in plaats van experimenteel te winkelen (tenslotte tellen ook ervaringen van de vorige gebruikers). Met dit in gedachten, kunt u de showrooms van deze genoemde merken bezoeken: LG, Electrolux, Champagne, Whirlpool, Algemeen, Samsung, Symphony en Voltas. Als je een nederlands merk wilt hebben, kun je kiezen uit Godrej. Al deze producten hebben hun duurzaamheid de afgelopen jaren bewezen.

 • LG
 • Blauwe ster
 • Carrier
 • Samsung
 • Hitachi
 • draaikolk
 • Godrej
 • Haier
 • Lloyd
 • Onida
 • Videocon
 • Kenstar
 • bochten
 • Daikin

Berekening van het elektriciteitsverbruik

Een gesplitste lucht van 1,5 ton en AC op het raam kosten u anders, als de energie-efficiëntie verschillende sterren vertoont. Over het algemeen kost een AC van acht uur 1 euro dagelijks. Maar het varieert ook afhankelijk van de temperatuur die u vraagt ​​en de werkelijke temperatuur buiten. Meer weten over  tips voor airconditioners voor elektriciteitsbesparing.

Prijs

Slechts een paar jaar geleden werden airconditioners als een wonderproduct beschouwd. Maar de toename van hun vraag als gevolg van de opwarming van de aarde en de daaropvolgende producties van de fabrieken heeft dit zeer gewenste en kostbare goed binnen handbereik gebracht. Tegenwoordig kan men gemakkelijk een gloednieuwe airconditioner krijgen voor een redelijk redelijke prijs. De prijs van 1 ton AC begint vanaf 280 euro en het gaat tot 550 eauro. Anderzijds loopt het bereik van 1,5 ton tussen 30k en 45k, terwijl 40k tot 52k u 2 tonnage met een gewicht van AC kan geven. Als u een omvormer wilt, moet u uw budget een beetje meer verlengen.

Enkele noodzakelijke tips over uw airconditioner

  1. Kies de juiste maat AC voor uw kamer. Een grotere AC kan de kamer sneller afkoelen, maar het zal de elektriciteitsrekening verhogen. Trouwens, we moeten onze eindige bronnen niet weggooien, toch?

 

  1. Probeer een beetje onderzoek te doen naar de prijzen. Hoewel we u enkele minuten geleden een glimp van hen hebben gegeven, kan het een beetje verschillen op verschillende locaties.

 

  1. Waar u uw AC ook koopt, of het nu een showroom is, u moet uw machine grondig controleren voordat u deze als uw eigen apparaat ontvangt. Dit zorgt ervoor dat er geen fout in de machine zit.

 

  1. Als u een raam AC wilt hebben, zorg er dan voor dat uw kamer een venster van overeenkomstige grootte heeft op een handige positie om de AC aan te doen.

 

  1. Als u de voorkeur geeft aan een split air AC, moet u het aantal ramen van uw kamer serieus in overweging nemen. Te veel luchtventilatie kan de koelsnelheid verstoren.

 

  1. Omdat het juiste onderhoud van AC nodig is, moet u te zijner tijd het onderhoudscontact vernieuwen dat door het bedrijf is verstrekt (in de meeste gevallen is er vier keer per jaar contact geweest).

 

  1. Zoals de meeste elektrische producten, moet uw AC worden beschermd tegen stof en extreme hitte.

 

  1. Als u voor langere tijd en privégebruik een wisselstroom hebt, probeer dan een omvormer te kopen. Hoewel het u meer zal kosten, zal het u een langere service geven. Bovendien kunnen de raam-AC’s en de split-air-apparaten in de nabije toekomst door de wisselstroom-AC’s worden geveegd.

 

  1. Om een ​​zeer efficiënte en energiezuinige wisselstroom te kopen, moet u het EER-label (Energy Efficiency Ratio) controleren. BEE levert sterren aan de AC’s volgens dit label en varieert van 1 tot 5 sterren. Zodat u gemakkelijk een idee kunt krijgen welke voor u het meest geschikt is.

 

Nu waren dit de nodige informatie over airconditioners. U hoeft alleen nog maar de nabijgelegen showrooms te bezoeken of een winkelwebsite voor uw set te bekijken. Dus opschieten en je AC pakken, voor het komende zomerseizoen, indien mogelijk!

Leave a Comment