Hoe koop je een waterzuiveraar voor de goedkoopste prijs – Koopgids voor waterzuiveraars in Nederland

Hoe koop je een waterzuiveraar voor de goedkoopste prijs – Koopgids voor waterzuiveraars in Nederland

 

 

Hoe de juiste waterzuiveraar te selecteren. Soorten waterzuiveraars, RO, UV, UF en actieve kool waterzuiveraars en hoe ze werken en welk type zuiveraar het meest geschikt is voor hard of zacht water

De waterzuiveraar is belangrijk om items in huis te houden om de gezondheid van het gezin te beschermen. Slecht water kan veel ziekten en epidemieën veroorzaken. In deze koopgids zien we belangrijke vragen die u moet stellen voordat u de juiste waterzuiveraar kiest. In feite kunt u de waterzuiveraar-selector gebruiken om de juiste waterzuiveraar te kiezen op basis van het watertype en het watervervuilingsniveau door eenvoudige vragen te beantwoorden.

Watertype – hard water of zacht water?

Voorbeeldbronnen van hard water zijn ondergronds water, afkomstig uit boorputten of geleverd door tankers. Hard water kan fluoride, arseen, andere zware metalen bevatten. De voorbeelden van zacht water zijn rivierwater, meren, regenwinning of geleverd door de gemeente.

Soorten waterzuiveraars – RO, UV, UF?

Als het watertype bij u thuis moeilijk is, moet u RO-waterzuiveraar overwegen. Als het niet hard is, dwz zacht water, is RO niet vereist. Als het waterverontreinigingsniveau hoog is, overweeg dan UV-waterzuiveraar. Maar als het water hard is en de vervuiling ook hoog is, koop dan RO + UV-waterzuiveraar.

In het kort,

  • Als het water hard is en veel vervuiling heeft, overweeg dan RO + UV-zuiveraar.
  • Als het water hard en weinig vervuild is, overweeg dan de RO-reiniger.
  • als het water zacht is en veel of weinig vervuiling heeft, overweeg dan een UV-zuiveringsinstallatie.

Er zijn veel waterzuiveraars op de markt voor huishoudelijk gebruik. Elk type waterzuiveraar beantwoordt aan een specifieke behoefte, zoals het type water dat hard of zacht is, het verontreinigingsniveau in het water in uw omgeving. De vuistregel is dat u eerst moet weten welk type water in uw omgeving beschikbaar is, het besmettingsniveau daarvoor weet welk type waterzuiveraar geschikt is. Watermerken van populieren die een combinatie van verschillende waterzuiveringstechnologieën produceren, waaruit u een geschikte kunt kiezen. Ik lever de volgende lijst met waterzuiveringstechnologieën en hun details.

  • RO
  • UV
  • UF
  • Geactiveerde koolstof

Snelle vergelijking op typen waterzuiveraars

 

Waterbron Bacterieniveau Aanbevolen waterzuiveringstype
Hard water
Ondergronds water, getrokken uit boorputten of geleverd door tankers
Hoge bacteriën en virussen in water RO + UV
Hard water
Ondergronds water, getrokken uit boorputten of geleverd door tankers
Lage bacteriën en virussen in water RO
Zacht water
komt meestal uit rivieren, meren, regenoogsten – geleverd door de gemeente
Lage bacteriën en virussen in water UV
Zacht water
komt meestal uit rivieren, meren, regenoogsten – geleverd door de gemeente
Lage bacteriën en virussen in water UV

 

RO Waterzuiveraar

RO waterzuiveraar

In RO-waterzuiveraar wordt water door het RO-membraan geduwd met behulp van een hogedrukpomp en wordt water gedwongen het RO-membraan te passeren. RO waterzuiveraar verwijdert onzichtbare onzuiverheden die water hard, zout zoals arseen, natrium maken.

UV-waterzuiveraar

UV-waterzuiveraar

UV-waterzuiveraar gebruikt ultraviolette stralen om micro-organismen te deactiveren, een ziekteverwekker die door water overgebrachte ziekten veroorzaakt. UV-waterzuiveraar helpt niet om zacht water van hard water te maken, het kost alleen maar moeite om micro-organismen en ziekteverwekkers te doden.

UF waterzuiveraar

UF waterzuiveraar

UF waterzuiveraar maakt gebruik van holle vezelmembraan. Wanneer water door dit vezelmembraan, gesuspendeerde vaste stoffen gaat, blijven andere onzuiverheden in de vezel achter. UF doodt geen ziekteverwekkers of micro-organismen. Het is geschikt voor openbaar water waarin opgeloste zouten erg laag zijn. UF alleen effectief wanneer het wordt gebruikt met andere waterzuiveringstechnologieën. UF werkt zonder elektriciteit en maakt geen gebruik van chemicaliën.

Actieve kool waterzuiveraar

actieve kool waterzuiveraar

Actieve koolwaterzuiveraar bestaande uit houtskoolkorrels, absorbeert pesticiden en herbiciden. Actieve kool waterzuiveraar werkt zonder elektriciteit. Actief koolwaterfilter werkt door chemische stoffen zoals chloor in water te verwijderen bij het passeren van koolstofkorrels en verbetert de smaak van water en verwijdert slechte geur.

Welke zuiveringsinstallatie kiest u voor hard water?

De grootste mythe over hard water is dat het niet veilig is om te drinken, dat gezondheidsrisico’s en effecten op menselijke interne organen veroorzaakt. De NRC (National Research Council, Verenigde Staten) onthult dat hard water kan worden geserveerd als voedingssupplement voor calcium en magnesium. Volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) is er geen bewijs, geen bewijs dat hard water gezondheidsgevaren oplevert. De volgende vraag rijst: hebben we waterzuiveraar nodig om hard water te behandelen? Helemaal niet, maar als je RO-waterzuiveraar wilt gebruiken, verbetert dit de smaak, geur, kleur en atheïstiek van water, niet meer dan dat.

waterzuiveraar voor hard water

Wanneer kies je voor RO-gebaseerde waterzuiveraars?

Kies RO-waterzuiveraar als en alleen als water opgeloste vaste stoffen bevat zoals fluoride, arseen, lood dat ernstige gezondheidsproblemen veroorzaakt. Hoe weet je of je deze opgeloste vaste stoffen bevat of niet? De beste manier om uw thuiswater te testen is in laboratoria. Zoek naar dichtstbijzijnde laboratoria in Google door “watertestlaboratoria in + uw plaatsnaam”. Whaters.com is bijvoorbeeld een bekend watertestlaboratorium in Mumbai. Afhankelijk van het watertestrapport, als water fluoride, arseen bevat, lood meer dan suggereert bereik, moet je gaan voor RO-waterzuiveraar.

Wanneer kiezen voor UV-gebaseerde waterzuiveraars?

In het geval dat water watergebonden ziekten bevat die bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers veroorzaken, kies dan voor de UV-waterzuiveraar. Als water opgeloste vaste stoffen zoals arseen, fluoride, lood samen met de vervuilende bacteriën en virussen enz. Bevat, kies dan voor de RO + UV-waterzuiveraar.

Wanneer kiezen voor waterzuiveringsinstallaties op basis van zwaartekracht?

In het geval van de volgende scenario’s

  1. Als u geen installatie-haalbaarheid hebt voor RO, UV-waterzuiveraars zoals stromend water, optimale waterdruk, elektriciteit
  2. Als u regelmatig huis aan huis opnieuw toewijst en u geen tijd hebt om een ​​waterzuiveringsinstallatie door een technicus te laten uitvoeren.
  3. De belangrijkste is dat uw budget beperkt is tot 100 euro.

Als je onder de bovenstaande situatie komt en je hebt hard water thuis, is het beter om zacht water van buiten te kopen en te zuiveren met UF of actieve kool, enz. Op basis van zwaartekracht.

Waterzuiveringsinstallatie haalbaarheid

Om de waterzuiveraar te installeren, moet u een plaats voor wandmontage hebben en een elektriciteitsinlaat en waterinlaat met continue watertoevoer en voldoende druk. wandmontage-water-purifier.jpg

wandmontage waterzuiveringsinstallatie

Budgetberekening

Basic RO of UV-waterzuiveraar begint vanaf 100 euro, het gaat tot 300 euro. Maar als uw budget laag is, kunt u overwegen Chemische, zwaartekracht waterzuiveraar. Het beste voorbeeld is Pureit. Ze zullen het specifieke werk heel goed doen. Maar als water bij u thuis moeilijk is, kunt u geen filter op basis van zwaartekracht gebruiken. Een alternatief is om zacht water buiten te kopen en waterzuivering op basis van zwaartekracht te gebruiken.

Waterzuiveraar voor op reis

Tijdens het reizen, wandelen, kamperen is het altijd moeilijk om gezuiverd water, mineraalwaterfles te vinden. Een van de oplossingen is het water koken, maar het is een tijdrovend proces en het is moeilijk om te doen. Een alternatieve oplossing is het dragen van een speciaal ontworpen waterzuiveraar voor op reis. Dit zijn lichte, kleine exemplaren. Er zijn veel soorten waterzuiveraars voor reizen. UV draagbare waterzuiveraar is ongeveer pen grootte doodt watergedragen ziekte veroorzakende bacteriën en virussen. Een ander model is een fles, type waarin ongezuiverd water moet worden opgeslagen, bij persen krijg je gezuiverd water.

Undersink Water Purifier

Het enige dat Undersink waterzuiveraar maakt, is de installatieplaats. Zoals zijn naam, is dit type waterzuiveraars gemonteerd onder, onder de gootsteen. De enige reden voor montage onder de gootsteen is om de keukenruimte te optimaliseren en de keukenomgeving te behouden. Undersink waterzuiveringsinstallaties aangedreven met RO, UV, UF, actieve kool en sediment filter die meestal gebruikt in traditionele andere wandmontage waterzuiveringsinstallaties. Voor meer informatie, zoals de voor- en nadelen, installatie kunt u ons andere artikel raadplegen over Wat is Undersink Water Purifier.

 

Leave a Comment