magnetron kopen voor de goedkoopste prijs – Koopgids voor magnetrons in Nederland

een magnetron kopen tegen de goedkoopste prijs – Koopgids voor magnetrons in Nederland

 

Hoe een magnetron kiezen die geschikt is voor uw gezin

Magnetrons zijn geweldig keukenapparatuur om op te warmen, te grillen of zelfs te bakken. Magnetrons zijn nuttig bij het bereiden van een breed scala aan recepten en etenswaren, waaronder popcorn, kipgrills, kebabs, pizza, muffins, en verwarm zelfs het bevroren voedsel. Het kookt in minuten en bespaart tijd en energie.
Weet je dat als je Grill-type magnetron koopt, je het niet kunt gebruiken om te bakken !!! Er zijn verschillende factoren om te overwegen voordat u de beste magnetron voor uw huis kiest, op basis van uw gezinsgrootte, eetgewoonten en andere goede functies. We hopen dat onderstaande tips voor het kopen u zullen helpen bij het selecteren van de juiste magnetron. U kunt zelfs onze magnetronkeuzeschakelaar gebruiken om de juiste magnetron te kiezen.

Magnetron soorten

De belangrijkste beslissing bij het kiezen van een magnetron is  welk type magnetron u  moet kopen. Er zijn drie soorten magnetrons op de markt.

  • Solo-magnetron
   Solo-magnetronovens zijn instapmodellen in de magnetroncategorie voor eenvoudig koken. Meest geschikt: voor opwarmen, eenvoudig koken
  • Grill-magnetron
   Grill-magnetrons zijn voorzien van extra accessoires voor het grillen. Ze zijn het best geschikt voor het grillen van vlees of groenten zoals Paneer.
 • Convectie magnetron
  Convectie magnetron ovens gebruiken een ventilator en een verwarmingselement om luchtstroompatronen in de magnetron te creëren. Het beste voor grillen en bakken. Bijvoorbeeld, IFB 20SC2 convectie magnetron is de meest populaire convectie magnetron.

De beslissing is gebaseerd op wat u wilt koken. Op basis van de keuken kunt u het juiste type magnetron kiezen uit de onderstaande tabel.

 

Eten om te koken Solo rooster Convectie
Verwarm voedsel opnieuw
Melk, thee, koffie
Rijst, Noedels, Pasta
Pop-Corn
Grill Paneer
kebabs
Gegrilde Items
Kip tandoori
brownies
Cakes & Broden
Pizza

U kunt de beste Solo-magnetrons, Grill-magnetrons, Convectie-magnetrons bekijken voor meer informatie over de beste solo-, grill- en convectie-magnetrons. Lees meer over soorten magnetronovens.

Capaciteitsgids magnetron

De capaciteit van de magnetron wordt gemeten in liters. Het is de indicator voor hoeveel voedsel je in één keer kunt koken. Zoals hierboven gezegd, hangt de capaciteit van de magnetron af van de grootte en het gebruik van uw gezin. Volg het bovenstaande gedeelte over het gebruik van de magnetron en de bijbehorende toewijzing van het magnetrontype. Hieronder geven we een tabel om de capaciteit te berekenen.

De ideale capaciteit van de magnetron is afhankelijk van de gezinsgrootte en het gebruik

 Iemand beroemd in  ovenselectie 😉

In wezen staat er voor een klein gezin, voor Solo-type microoven, is 15-20 liter voldoende, maar voor hetzelfde kleine gezin is voor Grill of Convectie type 21-30 liter voldoende. De grote familie heeft 25-30 liter nodig voor het Solo-type. Voor andere typen is dit 32 liter en hoger. Lees meer over de magnetroncapaciteitsgids.

 

Familie grootte Gebruik Ideale capaciteit

(2 tot 4 leden)
Solo magnetron 15 tot 20 liter

(2 tot 4 leden)
Grill Magnetron of
Convectie Magnetron
21 tot 30 liter

(4 tot 6 leden)
Solo magnetron 25 tot 30 liter

(4 tot 6 leden)
Grill Magnetron of
Convectie Magnetron
32 liter en hoger

Magnetron technologie

Microgolven zijn elektromagnetische straling, de combinatie van elektrische en magnetische golven. Microgolfgolflengten variëren van één meter tot één millimeter. Deze golven worden in de oven gegenereerd door een elektronenbuis die Magnetron wordt genoemd. Daarom is Magnetron kerncomponenten van een magnetron. Wanneer u de magnetron inschakelt, geeft deze Magnetron microgolven in het ovencompartiment vrij. Microgolven hebben een bijzondere eigenschap waardoor watermoleculen in het voedsel trillen en de warmte genereren. Dit is het principe van de magnetron en de manier waarop voedsel in de magnetron wordt gekookt. Dit is de reden waarom het moeilijk is om volledig droge items in de magnetron te bereiden.

Populaire artikelen voor magnetron
 •    Koopgids voor de magnetron
 •    Magnetron soorten
 •    Beste magnetrons
 •    Beste convectieovens in Nederland
 •    Beste magnetrons onder 800 euro

Microgolfgevaren en veiligheid

 • Plaats geen metalen substanties of metalen voorwerpen in de magnetron
 • Gebruik alleen magnetronbestendig plastic keukengerei
 • Zorg ervoor dat glazen bestek magnetronbestendig is
 • Plaats geen babymelkflessen in de magnetron.
 • Gebruik magnetronhandschoenen tijdens het bakken als heteluchtoven. De magnetron binnenin zal tijdens het bakproces erg heet zijn.
 • Internet staat vol met geruchten dat magnetrons voedsel besmetten met straling. Zie de Food and Drug Association of America (FDA) op hun website dat magnetrons geen voedsel besmetten. Er is geen gezondheidsrisico bij het eten van in de magnetron gekookt voedsel.

Magnetron functies

Hier zijn enkele veel voorkomende woorden, zinnen die worden gebruikt in de magnetronbeschrijving tijdens online aankopen. Om de betekenis van elke beschrijvende microgolfwoorden te kennen, kunt u de onderstaande lijst raadplegen.

Kinderslot

Als je kinderen thuis hebt, kunnen ze per ongeluk hun hand in de magnetron steken. Dus deze functies bieden een kinderbeveiliging. Over het algemeen wordt dit kinderslot vergemakkelijkt met behulp van code die fungeert als een wachtwoord om te ontgrendelen. Het interieur van de heteluchtoven wordt erg heet als je bakt en het kinderslot moet dan aanwezig zijn.

Automatisch koken

Als u het koken wilt vereenvoudigen, volstaat deze optie. Economische of low-end magnetrons hebben deze functie niet. U hoeft geen tijd en stroomconfiguratie in te stellen, het enige dat u hoeft te doen, is het gerechttype op te geven, meer niet.

Energieverbruik

Afgezien daarvan is er een vermogensinstelling, hoe hoger de spanning, deze zal efficiënter en sneller zijn. Als u graag zware etenswaren of bulkhoeveelheden bereidt voor een groot gezin, overweeg dan een krachtigere magnetron. Als je alleen voedsel kookt voor één of twee personen, is een minder krachtige magnetron voldoende. Dezelfde functie wordt ook wel ‘Power Levels’ genoemd.

Ontdooien

Het is een microgolfwerking die gespecialiseerd is in het verwarmen van het bevroren voedsel. Stel dat je de gisterencurry uit de koelkast wilt verwarmen, dit is de juiste optie om te gebruiken.

voorverwarmen

Voordat u begint met koken en de recepten volgt, moet de oven een bepaalde temperatuur bereiken. U moet de magnetron dus aanzetten en enige tijd wachten tot deze heet is of de gewenste temperatuur heeft bereikt. Het bovenstaande proces wordt voorverwarmen genoemd. Zoek de benodigde voorverwarmingstijd voor de magnetron in de specificaties voordat u tot aankoop overgaat.

Auto Cook Menu

Automatisch koken maakt het koken met magnetron cakewalk, verrassend eenvoudig. In feite is de functie automatisch koken menu de kern van ‘snelle magnetronrecepten’. Wanneer u in de magnetron kookt, moet u enkele instellingen opgeven, zoals vermogen wattage en kooktijd, wat moeilijk kan zijn voor beginners. Maar met deze automatische kookmenufunctie hoef je alleen maar het soort gerecht te specificeren dat je wilt koken, afhankelijk van het gewicht van het voedsel zal de magnetron het vermogen en de tijd automatisch aanpassen. Om bijvoorbeeld popcorn te maken, hoeft u alleen maar op de popcorn-knop te drukken, dat is alles.

timer

Hiermee kunt u de bereidingstijd configureren. U kunt opgeven hoe lang de magnetron moet werken van 30 seconden tot 10 minuten. Afhankelijk van het paneeltype met knop of met LCD-aanraking kunt u de duur van de bereiding opgeven.

Paneeltypen

Er zijn drie soorten typen bedieningspaneel, namelijk Mechanisch, Tact Dial Type, Feather Touch. Mechanisch, Tact Dial komt meestal in low-end modellen en kan ruw gebruik aan. Feather Touch-panelen voegen het ontwerp van uw magnetron toe. Het kan je vingers voelen, net als een touchscreen-telefoon. Feather Touch komt meestal in een high-end modellen.

Magnetron accessoires

Online winkels zijn vol met verschillende magnetronaccessoires, waaronder magnetronhandschoenen, magnetronbestendig kookgerei, bestek, kommen, vaten, magnetronstandaard om aan de muur te bevestigen voor het geval u niet genoeg ruimte op het keukendashboard heeft. Magnetronafdekking is ook handig om af te dekken als magnetron zelden wordt gebruikt.

Rotisserie

Rotisserie-accessoire is een speciaal grillaccessoire. Het is een stalen basisbalk die op het motorsysteem werkt om perfect grillen te garanderen. Grillen van kip, schapenvlees, paneer kan eenvoudig worden gedaan door rotisserie bar. Maar het draaispitaccessoire dat wordt geleverd met slechts enkele magnetrons en magnetrons met draaispitaccessoire kost een tot tweeduizend roepie extra. Opnieuw zijn er twee varianten in rotisserie – horizontale rotisserie bar en verticale rotisserie bar. Relatief horizontaal rotisserie heeft een betere warmteverdeling. IFB 30BRC2 magnetron is de meest populaire rotisserie convectie magnetron.

Prijs magnetron

De prijs varieert per type magnetron en prijs.

 • De prijs van de solo magnetron varieert van 80 euro tot 120 euro.
  afhankelijk van de capaciteit van de magnetron.
 • Grill magnetron prijs ligt tussen 100 euro tot 180 euro.
 • De convectie magnetron prijs varieert van 200 euro tot 300 euro.

 

Type magnetron Prijs Handige Links
Solo magnetron 80 euro tot 120 euro Beste magnetrons onder de 100 euro
Grill magnetron 100 euro tot 180 euro Beste magnetrons onder de 120 euro, Beste magnetrons onder de 180 euro
Convectie magnetron 200 euro tot 300 euro Beste magnetrons tot 300 euro

Magnetron vs oven Broodrooster en Griller (OTG)

Oven Toaster and Griller (OTG) is een bekend keukenapparaat dat uitsluitend wordt gebruikt om te bakken, grillen en roosteren. Het is een beetje verwarrend welke te kopen – magnetron, OTG of beide !!! Heteluchtoven is het best geschikt voor beginners, ontdooien en bakken. Waar als OTG het meest geschikt is voor professionele bakkers die topklasse bakken willen. Lees de Magnetron vs OTG-gids voor meer informatie.

Recepten uit de magnetron

Magnetron werkt volgens het principe van het verwarmen van watermoleculen. Dus om iets in de magnetron te kunnen koken, moet er wat water zijn. Afgezien daarvan kunt u noch in het gerecht pieken terwijl het gerecht kookt zoals het in de magnetron is, noch kunt u de inhoud roeren met een lepel (Kadai). Vanwege dit verschil verschilt het koken in de magnetron enigszins. Snelle recepten voor magnetrons zijn populair en behandelen in principe marineringsmethoden, duur van de magnetronverwarmingstijd en kookmethoden zonder roeren en minimale interventies tijdens het verwarmen in de magnetron.

Magnetron merken

Er zijn meerdere merken op de markt beschikbaar, waarvan we hebben vastgesteld dat de  LG magnetron  de beste is, op basis van klantbeoordelingen op Amazon, Flipkart en Snapdeal. De kwaliteit van de LG-magnetronproducten is goed en hun klantenservice is geweldig. Na de LG-magnetron raden we  IFB-magnetron  en  Electrolux-magnetron  , Kenstar, Morphy Richards, Bajaj, Godrej aan.

LG Magnetronovens

De producten van LG-merken zijn er om ons leven goed te maken. Ze zijn pionier op het gebied van microgolftechnologie en zijn tegelijkertijd succesvol in het leveren van klantenservice van wereldklasse. De prijzen voor de LG magnetron variëren van 5.000 300 euro. LG klantenservice wordt beschouwd als een van de beste. Je kunt ze bereiken op 1800 315 9999 of  1800 180 9999. Ze zijn 24 uur, 7 dagen per week beschikbaar, behalve op nationale feestdagen. U kunt hun site bezoeken voor meer informatie – LG officiële site

IFB Magnetrons

IFB staat bekend om drie decennia van uitmuntendheid, geavanceerde technologie. IFB klantenservice is goed en ze zorgen voor eventuele problemen gebeurt na de aankoop van een magnetron. De klantenservicenummers zijn 1860 425 5678 en voor BSNL- en MTNL-abonnees 1800 3000 5678.

Electrolux Magnetrons

Electrolux is een van de wereldleiders op het gebied van huishoudelijke apparaten. Electrolux klantenservice is leuk. U kunt contact opnemen met de klantenservice van Electrolux via  1860 200 12 12 voor service en u kunt Electrolux e-mailen op  electrolux.care@pemail.in.

Waar magnetron online kopen

U kunt online kopen bij Amazon, Flipkart en SnapDeal.

 

Leave a Comment