top 10 goedkoopste gasleverancier – hoe de beste gasleveranciers te selecteren

top 10 goedkoopste gasleverancier – hoe de beste gasleveranciers te selecteren :

Op zoek naar de beste gasleverancier voor uw kleine bedrijf, of de goedkoopste prijzen die er zijn? Lees verder om de vijf grootste gasleveranciers van kleine bedrijven te vergelijken die onze lijst hebben gemaakt

Uw bedrijf van brandstof voorzien kan een kostbaar proces zijn, dus wilt u natuurlijk zo goed mogelijk op de hoogte zijn voordat u een leverancier kiest.

Er zijn veel dingen om naar te zoeken in een betrouwbare zakelijke gasleverancier, waarvan de kosten een – maar niet de enige – belangrijke factor zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat de zakelijke gasprijzen variabel zijn. Dit prijsspectrum is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder locatie, bedrijfsgrootte en de groothandelsprijs.

Wanneer u op zoek bent naar de beste en goedkoopste gasleverancier voor uw kleine bedrijf, is het belangrijk om uzelf te verplaatsen van de binnenlandse mindset. Uw bedrijf wordt niet getankt zoals uw huis – van kosten tot levering, u moet zorgvuldig overwegen waar uw gas vandaan komt en wat het gaat tanken.

Of u nu wilt overstappen of net begint met het onderzoeken van een zakelijke gasleverancier: wij bieden de informatie die u nodig hebt om een ​​zo goed geïnformeerde beslissing te nemen.

top 10 goedkoopste gasleverancier:

Zakelijke gasleveranciers en prijzen: in één oogopslag

* Laagste beschikbare prijs; prijs varieert afhankelijk van regio

Vul het formulier bovenaan de pagina in om offertes voor bedrijfsgas te vergelijken.


Voor welk soort energie heb je offertes nodig?

gas pictogramGas
elektriciteitspictogram 2Elektriciteit
gas elektriciteit pictogramBeide

Belangrijke overwegingen bij het vergelijken van zakelijke gasleveranciers

Dit is waar u aan moet denken bij het kiezen van uw zakelijke gasleverancier:

kosten


Er zijn twee kosten die het grootste deel van uw zakelijke gasrekening uitmaken: de eenheidskosten en de vaste kosten.

 • De eenheidskosten : gemeten in kWh (kilowattuur), dit is wat u betaalt voor de werkelijke bronnen die u gebruikt. Dit is meestal een vast tarief, hoewel rekeningen kunnen variëren, afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt.
 • De vaste kosten : aangezien zowel gas als elektriciteit via de National Grid naar Britse huizen en bedrijven worden gebracht, moeten onderhouds- en servicekosten worden betaald. Dit komt in de vorm van de vaste heffing – een vaste prijs die de kosten dekt voor het naar uw deur brengen van uw gas.

Ondanks het feit dat de permanente heffing naar de levering van uw energie door de National Grid gaat, is dit geen genationaliseerde heffing en zal deze van leverancier tot leverancier verschillen. Dus als u geld wilt besparen op uw energierekeningen, moet u rekening houden met zowel de kosten per eenheid als de vaste kosten.

 

Uw tarief

Vast tarief – Hiermee wordt de prijs per eenheid van uw gas vastgesteld, wat betekent dat uw factuur niet wordt beïnvloed door prijsstijgingen op de markt. Hoewel uw prijs per eenheid hetzelfde blijft, zal uw factuur nog steeds variëren, afhankelijk van uw energieverbruik, dat van maand tot maand kan variëren.

Een vast tarief is de meest gebruikelijke optie voor bedrijven, vanwege de bescherming die het biedt tegen schommelingen van de energieprijzen op de markt. De groothandelsprijzen van commercieel gas kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder vraag en aanbod, heffingen / belastingen van de overheid en wettelijke kosten.

Vaste tarieven zijn meestal beschikbaar op basis van een contract voor een, twee of drie jaar. Als algemene vuistregel geldt: hoe langer het contract, hoe hoger het tarief.

Variabel tarief – In verband met schommelingen op de groothandelsmarkt betekent dit dat de kosten per gebruikte eenheid energie niet stabiel blijven gedurende uw contract. Dit betekent dat zelfs als uw energieverbruik exact hetzelfde blijft, de prijs die u betaalt nog steeds van maand tot maand kan variëren.

Aangenomen tarief / buiten-contracttarief – Een doorlopend contract waarmee u een buiten-contracttarief krijgt. Dit betekent in feite dat u meer betaalt dan u zou moeten betalen voor energie – u wordt niet beschermd door de stabiliteit die een contract u biedt en uw tarieven worden nog steeds sterk bepaald door schommelingen op de groothandelsmarkt en de hoeveelheid energie die u gebruikt.

Rollover – Meestal een laatste redmiddel voor de periode tussen het einde van een contract en een ander begin, deze tarieven zijn meestal erg hoog. Een doorlopend contract is echter alleen bedoeld als een oplossing voor de korte termijn, hoewel dit type contract maximaal 12 maanden kan duren. Kortom, zorg ervoor dat u weet wanneer uw contract afloopt en maak een nieuwe deal voordat het afloopt, om te voorkomen dat u te veel betaalt voor uw basisbehoeften aan energie.

VAT

Het standaard btw-tarief voor gas is 20%. Hoewel, als u een liefdadigheidsorganisatie of een organisatie zonder winstoogmerk runt, uw bedrijf minder dan 4.397 kWh gasenergie per maand verbruikt (u kunt dit vinden op uw laatste factuur), of als minimaal 60% energie wordt gebruikt voor residentieel gebruik kan uw bedrijf in aanmerking komen voor een btw-korting van 5% op uw factuur. Als u denkt dat dit op u lijkt, moet u een btw-aangifteformulier aanvragen bij uw gasleverancier.

Ethos en groene energie betreft

Het is belangrijk om te overwegen waar uw energie vandaan komt, vooral als u wilt dat uw bedrijf ecologisch duurzaam is . Gas is moeilijker duurzaam te produceren dan elektriciteit , vooral omdat het onderzoek en de ontwikkeling in het gebied nog steeds vrij eenvoudig is.

Dat gezegd hebbende, is het nog steeds meer dan mogelijk om gas groener te produceren. Dit wordt bereikt via een proces dat anaerobe vergisting wordt genoemd. Het gaat om de natuurlijke afbraak van planten en andere organische materialen, waarbij biogas vrijkomt dat vervolgens wordt gezuiverd tot biomethaan.

Enkele voorbeelden van merken die opties voor groen gas bieden, zijn Bulb en tot op zekere hoogte British Gas.

Onderhoud

Ten slotte is klantenservice van levensbelang als het gaat om uw energieleverancier. Doe je onderzoek, bekijk de beoordelingen van andere klanten en kijk of het bedrijf waarmee je wilt samenwerken bekend staat om zijn goede klantenservice.


Voor welk soort energie heb je offertes nodig?

gas pictogramGas
elektriciteitspictogram 2Elektriciteit
gas elektriciteit pictogramBeide

Zakelijk gas: betalingsopties

Als het gaat om het betalen van uw zakelijke gasrekening, zijn er waarschijnlijk een paar opties voor u beschikbaar. Waaronder:

 • Cheque – sommige energieleveranciers accepteren cheques, hoewel je misschien kortingen misloopt die op andere betaalmethoden beschikbaar zijn
 • Automatische incasso – misschien een van de meest populaire manieren om rekeningen te betalen, een automatische incasso biedt een gemakkelijke manier om uw zakelijke betalingen bij te houden. Bovendien bieden leveranciers vaak een korting om op deze manier te betalen, wat een andere stimulans kan zijn
 • Online betalingen – via uw online account bij uw leverancier of online bankieren via uw bank, het is mogelijk om uw factuur digitaal te betalen. Evenzo kunnen apps of andere platforms ook beschikbaar zijn

Goedkoop zakelijk gas

Vanwege het variabele karakter van zakelijke gasprijzen, bieden verschillende aanbieders betaalbaardere tarieven voor verschillende bedrijven. Net zoals geen twee bedrijven hetzelfde zijn, zijn ook geen twee gasrekeningen hetzelfde, dus het is altijd handig om prijzen te vergelijken.

Hoewel we u niet rechtstreeks naar de goedkoopste aanbieder kunnen wijzen, kunnen we u enkele handige hints en tips geven over het vinden van de laagste prijs voor uw bedrijfsgas.

Ten eerste is het goed om een ​​algemeen idee te hebben van hoeveel gas u waarschijnlijk jaarlijks gebruikt. Dit zal helpen bij het verkrijgen van de meest nauwkeurige offerte voor de laagste prijs. Als algemene vuistregel zijn vaste en niet variabele tarieven meestal goedkoper. Het is ook een goed idee om uw contract / tarieftype (zie hierboven) te kennen wanneer u een offerte zoekt.

Merk op dat sommige Britse energiebedrijven lagere zakelijke gasprijzen aanbieden als u ook een commercieel elektriciteitscontract met hen sluit. Bedrijven krijgen over het algemeen echter geen gecombineerde dual-fuel-energietarieven aangeboden, zoals die voor binnenlandse klanten.

Hier zijn vijf dingen die u moet noteren en bij de hand moet hebben wanneer u een goedkoop citaat voor commercieel gas achtervolgt:

 1. Uw MPRN (meterpuntreferentienummer)
 2. Uw jaarlijks gasverbruik (als u het weet)
 3. Wanneer u waarschijnlijk gas gebruikt (tijd van de dag, dagen van de week, enz.)
 4. Het elektriciteitsverbruik van uw bedrijf (als u meerdere energiecontracten met dezelfde aanbieder wilt afsluiten)
 5. De datum waarop uw huidige contract verloopt (als u er een hebt)

Als u bovenstaande informatie bij de hand hebt tijdens het zoeken naar offertes, wordt het veel gemakkelijker om de meest nauwkeurige offerte van leveranciers te krijgen.

Zodra u alle informatie heeft die u nodig hebt, kunt u gaan winkelen voor leveranciers. Houd deze dingen in gedachten wanneer u dit doet:

 • Commerciële gasprijzen zijn afhankelijk van het markttarief
 • Gasprijzen worden verschillend berekend voor zakelijke en huishoudelijke klanten – mogelijk moet u uw binnenlandse gasmentaliteit verleggen en uw zakelijke brein betrekken
 • BTW op gas wordt meestal toegepast tegen een hoger tarief voor bedrijven, maar het is de moeite waard om te onderzoeken of uw bedrijf in aanmerking komt voor een belastingvermindering
 • Aanbieders bieden vaak kortingen voor automatische incassobetalingen
 • Ontdek of het mogelijk is om meerdere sites van dezelfde provider te voorzien (indien van toepassing)
 • Als u ook op zoek bent naar een zakelijke elektriciteitsaanbieder , overweeg dan om voor beide dezelfde aanbieder te gebruiken

De goedkoopste zakelijke gasleveranciers

* Laagste beschikbare prijs; prijs varieert afhankelijk van regio

Waarom zou u Startups niet het grootste deel van de taak laten dragen, om het benenwerk te besparen? Het enige wat u hoeft te doen is ons online formulier bovenaan de pagina in te vullen en u ontvangt offertes op maat van zakelijke gasleveranciers.


Voor welk soort energie heb je offertes nodig?

gas pictogramGas
elektriciteitspictogram 2Elektriciteit
gas elektriciteit pictogramBeide

Hoe u geld kunt besparen op uw bedrijfsgas

Het is waarschijnlijk vanzelfsprekend dat hoe meer gas uw bedrijf verbruikt, hoe duurder uw factuur zal zijn. Er zijn echter ook bepaalde kosten die sommige bedrijven zullen tegenkomen, die andere bedrijven kunnen vermijden.

De klimaatveranderingheffing (CCL)

De CCL is een belasting op energieverbruik die bedrijven aanmoedigt om emissies te verminderen en milieuvriendelijker te handelen. Dit kan de gasrekening van uw bedrijf beïnvloeden en wordt bepaald door factoren zoals de reikwijdte, het type en het doel van uw bedrijf. Raadpleeg de Gov.uk-gids voor meer informatie over CCL-tarieven .

U kunt worden vrijgesteld of profiteren van verlaagde tarieven op bepaalde belastingen, als:

 • U verbruikt veel gas vanwege het type bedrijf dat u bent, bijvoorbeeld supermarkten, landbouw
 • Uw bedrijf is zo klein dat het niet veel gas verbruikt

Enkele andere belangrijke aandachtspunten die kunnen helpen om uw zakelijke gasrekeningen te verlagen, zijn onder meer:

 • Wees flexibel met uw betaalmethode – als u via automatische incasso kunt betalen, ontvangt u van sommige providers korting
 • Ken de einddatum en voorwaarden van uw contract – vermijd de hoge kosten van niet-contracttarieven door te begrijpen hoe uw contract werkt
 • Voer een energie-audit uit – door specialistische expertise in te schakelen over hoe uw bedrijf energie, inclusief gas, gebruikt en verbruikt, kunt u beter begrijpen hoe u wijzigingen kunt aanbrengen die uw facturen positief kunnen beïnvloeden

Regionale variatie in zakelijke gasprijzen

De prijs die u betaalt voor zakelijk gas kan in het hele land variëren, omdat dit afhankelijk is van hoe het gas aan een gebied wordt geleverd en hoeveel andere gebruikers zich in hetzelfde gebied bevinden, onder andere factoren. Er is echter minder een verschil in gasprijzen in vergelijking met elektriciteitsprijzen.

Deze prijzen zijn gebaseerd op Bulb’s zakelijke gastarieven. De vaste heffing voor alle regio’s is 27,40 p per dag.

Hoe om te schakelen van zakelijke gasleverancier

Er zijn een aantal redenen waarom uw bedrijf van gasleverancier wil veranderen, zoals om geld te besparen op uw factuur, een duurzamer geproduceerde voorraad te vinden, of omdat u gebouwen verplaatst naar een ander gebied.

Houd bij het wisselen van leverancier rekening met het volgende:

 • Uw nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het regelen van de schakelaar
 • Wanneer u van leverancier wisselt, worden dezelfde gasleidingen gebruikt
 • Leveranciers bieden meestal geen afkoelingsperioden voor commercieel gas aan

Alle belangrijke informatie die u nodig hebt om van commerciële gasleverancier te veranderen, vindt u op uw factuur. Dit bevat:

 • De naam van uw huidige leverancier
 • Hoeveel gas verbruikt uw bedrijf
 • Het meternummer

Wanneer het tijd is om een ​​contract te beëindigen, moet u de volgende stappen nemen:

 • Betaal de resterende kosten om uw account te wissen
 • Organiseer een eventueel te betalen tegoed voor uw bedrijf (indien van toepassing)
 • Doe een laatste meterstand

Overschakelen van gasleveranciers: een stapsgewijze handleiding

 1. Zoek uw gasrekening
 2. Bekijk offertes van verschillende leveranciers
 3. Kies het tarief dat het beste past bij de behoeften van uw bedrijf
 4. Bepaal of er extra kosten van toepassing zijn (bijvoorbeeld exitkosten)
 5. Kies een nieuw contract
 6. Laat uw bestaande leverancier weten dat u van plan bent om over te schakelen (indien relevant)
 7. Betaalde openstaande bedragen betalen met uw bestaande provider
 8. Wacht tot uw nieuwe voorraad begint bij de door u gekozen provider

Houd er rekening mee dat als u een vast tarief vóór de ingestelde einddatum beëindigt, u mogelijk uitstapkosten moet betalen. Zorg ervoor dat u beoordeelt wat u wint of bespaart door deze te betalen voordat u overschakelt.

U moet er ook voor zorgen dat u tijdens de verlengingsperiode overschakelt, dat is wanneer u met het bestaande contract (indien van toepassing) van aanbieder kunt veranderen.


Voor welk soort energie heb je offertes nodig?

gas pictogramGas
elektriciteitspictogram 2Elektriciteit
gas elektriciteit pictogramBeide

Zakelijke gasleveranciers en prijzen: de veelgestelde vragen

In dit gedeelte sluiten we af en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over zakelijke gasleveranciers en prijzen.

 • Is het mogelijk om zakelijke gasleveranciers te vinden zonder vaste kosten?

Hoewel het voor sommige energieleveranciers mogelijk is om voor particuliere klanten eenheidstarieven aan te bieden, kunnen bedrijven over het algemeen verwachten dat ze vaste kosten betalen. Een permanente heffing heeft betrekking op de kosten om de energievoorziening bij de eindgebruiker te krijgen.

 • Zakelijk gas en huishoudelijk gas: wat is goedkoper?

Over het algemeen zijn de eenheidsprijzen voor de levering van zakelijk gas goedkoper dan de binnenlandse, omdat ze gebaseerd zijn op marktprijzen. Bedrijven betalen echter een hoger btw-tarief en kunnen naast hun gasprijzen worden belast met belastingen zoals de Klimaatveranderingheffing.

 • Hoe u de beste zakelijke gasleveranciers kunt vinden

Er zijn veel gasleveranciers en het kan moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor uw bedrijf. Om u te helpen uw beslissing te nemen, doet u uw onderzoek: lees online beoordelingen, vraag andere eigenaren van kleine bedrijven om aanbevelingen en vergelijk offertes voor bedrijfsgas .

Volgende stappen: zakelijke gasleveranciers vergelijken

Op dit moment hebt u meer geleerd over de beschikbare opties voor het kiezen van een zakelijke gasleverancier. We hebben belangrijke informatie verstrekt, inclusief de beste leveranciers, evenals hoe u een leverancier kunt kiezen en goedkope tarieven kunt vinden. Bovendien hebben we gekeken hoe we van leverancier kunnen veranderen.

Lees vervolgens onze handleidingen voor zakelijke elektriciteitsleveranciers en energievergelijkingen voor kleine bedrijven voor meer algemene informatie.

Als alternatief, voor meer gedetailleerde informatie op basis van uw kleine bedrijf, vult u gewoon het formulier bovenaan de pagina in en vergelijkt u nu offertes voor bedrijfsgas.

Voor welk soort energie heb je offertes nodig?

gas pictogramGas
elektriciteitspictogram 2Elektriciteit
gas elektriciteit pictogramBeide

Geïnteresseerd in zakelijke energie? Meer te weten komen…

tag: top 10 goedkoopste gasleverancier , hoe de beste gasleveranciers te selecteren

Leave a Comment