wat de gemakkelijkste manier is om in cryptocurrency te investeren, alles over het overzicht van de wisselkoers van cryptocurrency wordt volledig uitgelegd

Als je snel en gemakkelijk cryptocurrency wilt kopen met je creditcard, bekijk dan de Kraken Exchange!

Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren vrijwel het onderwerp van veel discussie geweest. Hoe vaak hebben we verhalen gehoord van mensen die miljonair van de ene dag op de andere zijn geworden en tegelijkertijd verhalen van mensen die honderdduizenden dollars verloren in de hoop snel geld te verdienen?

Dus als u op een veilige manier in crypto wilt investeren, dan is deze gids iets voor u. Het doel van deze gids is om investeerders zoveel mogelijk op te leiden en speculatie in de markt te verminderen.

Als je zelf meer wilt leren over cryptocurrencies, bekijk dan onze beginnerscursussen over cryptocurrencies .

Disclaimer voordat u doorgaat: we zijn geen financiële instelling: we bewijzen alleen educatief materiaal: gebruik deze informatie niet als professioneel beleggingsadvies.

 

 

Hoe te investeren in cryptocurrencies 101

Het feit dat u deze gids leest, laat ons zien dat u geïnteresseerd bent in beleggen in cryptocurrencies. Dit onveranderlijke en uitwisselbare cryptografische token belooft hard en niet-manipuleerbaar geld voor de hele wereld te worden. Hun voorstanders zien een toekomst waarin Bitcoin of andere cryptocurrencies Euro, Dollar enzovoort zullen vervangen en de eerste vrije en harde wereldvaluta zullen creëren.

Naast wat al is gezegd, zijn er drie belangrijke goede redenen om in cryptocurrencies te investeren.

Ten eerste omdat u uw vermogenssaldo wilt indekken tegen de val van het Dollar-imperium, waarvan wordt aangenomen dat het door velen onvermijdelijk zal zijn. Ten tweede omdat u de sociale visie achter cryptocurrencies ondersteunt: die van gratis en hard geld voor de hele wereld. Ten derde omdat je de technologie erachter begrijpt en leuk vindt.

Er zijn echter ook zeer slechte redenen om in cryptocurrencies te investeren. Veel mensen worden het slachtoffer van de hype rond elke cryptocurrency-bubbel. Er is altijd iemand gevangen door FOMO (angst om te missen), massaal inkopen op het hoogtepunt van een zeepbel, in de hoop snel geld te verdienen, terwijl hij helemaal geen cryptocurrencies begrijpt. Dat is een slechte reden. Doe dit niet. Leer voordat u investeert.

Beleggers in een vroeg stadium in Bitcoin en Ethereum verdienden miljoenen dollars aan pure winst. Als u de volgende grafiek ziet, weet u precies wat we bedoelen.

bitcoin-grafiek: Investeer in Cryptocurrencies

In een periode van een jaar van december 2016 tot december 2017 ging Bitcoin van $ 750 naar maar liefst $ 10.000! Dit betekent dat iedereen die in december 2016 $ 10.000 heeft geïnvesteerd, in exact 365 dagen een geestdodende $ 133.333 terugkrijgt. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies liep tegen het einde van 2017 zelfs op tot een verbazingwekkende $ 500 miljard.

Dergelijke verhalen overspoelden het internet en steeds meer mensen sloten zich aan bij de crypto-hype om een ​​deel van die crypto-taart te krijgen. Toen echter steeds meer speculanten de markt overspoelden, gebeurde het onvermijdelijke.

De markt nam een ​​enorme dip.

Hoe te investeren in cryptocurrencies: de ultieme beginnershandleiding

Nu Bitcoin een dip nam, namen alle andere valuta’s een dip en verloren veel mensen hun hele leven.

In deze gids laten we u zien hoe u uzelf kunt opleiden om een ​​intelligente investering te doen. Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met onze eerste les.

Wees ok met het nemen van berekende risico’s

Omdat de volatiliteit van cryptocurrencies ruimschoots groter is dan die van een andere investeringsklasse, zijn ze geen normale investering. Bovendien bestaat er altijd het risico dat uw land de handel en uitwisseling van cryptocurrency verbiedt . Als dat het geval is, moet u uw vrede sluiten door uw crypto-activa niet te liquideren. Dus de belangrijke afhaal hier is om alleen zoveel geld te riskeren als u zich kunt veroorloven. Net als Wence Casares vat de CEO van Xapo het samen in een AMA op bitcoin.com :

‘Ik vertel ze [mijn familie] altijd dat het op één na domste wat ze nu kunnen doen, het bezit is van een aantal bitcoins die ze zich niet kunnen veroorloven te verliezen, en het domste dat ze kunnen doen, is er geen te bezitten. ‘

Onthoud dat er andere munten zijn

Tot eind 2016 was Bitcoin de cryptocurrency, en verder was er niet veel. Als je wilde investeren in het succes van cryptocurrencies, kocht je Bitcoin. Periode. Andere cryptocurrencies – “Altcoins” genoemd – zijn zojuist stuivervoorraden geweest op schaduwrijke online markten, meestal gebruikt om de GPU’s van mijnwerkers te laten werken, de prijs op te pompen en de munten te dumpen.

Dit is echter veranderd. Hoewel Bitcoin nog steeds de dominante cryptocurrency is, is het in 2017 een deel van de hele cryptomarkt snel gedaald van 90 naar ongeveer 40 procent, en het zit rond 50% vanaf september 2018.

Daar zijn verschillende redenen voor. Hoewel Bitcoin de onbetwiste koning van cryptocurrencies blijft, hebben veel mensen zijn toekomstige nut in twijfel getrokken. Ten eerste kwamen er nieuwe en opwindende cryptocurrencies uit, ten tweede leed Bitcoin aan ernstige prestatieproblemen en het leek erop dat de Bitcoin-gemeenschap dit probleem nog lang niet had opgelost. Met name het probleem met de blokgrootte was een enorm twistpunt in de gemeenschap, wat uiteindelijk leidde tot de creatie van bitcoin cash en de splitsing van de community.

De vraag is dus, in welke munten kunt u mogelijk investeren?

Nou, daarvoor ga je naar coinmarketcap . com .

Hoe te investeren in cryptocurrencies: de ultieme beginnershandleiding

Deze website somt cryptocurrencies op in aflopende volgorde van marktkapitalisatie . Marktkapitalisatie betekent de waarde van alle beschikbare tokens. Het is geen perfecte statistiek, maar waarschijnlijk de beste die we hebben om de waarde van een cryptocurrency te herkennen.

Dit is de reden waarom coinmarketcap een handig hulpmiddel is om in de hand te hebben.

Denk na over het hulpprogramma dat de munt in het systeem brengt

Dus je hebt de marktkapitalisaties doorlopen en besloten in de hoop munten waarin je wilde investeren? Geweldige baan. Hier begint echter het echte werk.

Het eerste dat u moet doen, is hun whitepapers lezen . We begrijpen nu dat het lezen van pdf’s niet de meest opwindende dingen zijn, maar u moet absoluut van tevoren het werk doen voordat u enige voordelen kunt plukken.

Als u de whitepaper zelf leest, krijgt u twee geweldige voordelen:

 • Ten eerste zul je meer kennis hebben over de munt zelf en meer te weten komen over het nut dat het in het ecosysteem brengt.
 • Ten tweede is een slecht geschreven whitepaper vaak een goed teken om te weten of een project de moeite waard is om in te investeren of niet. Als het team zelf niet eenvoudig het ware nut van hun token kan uitleggen, dan is het waarschijnlijk niet de moeite waard om in te investeren.

Een wit papier is het brood en de boter van alle ICO’s. Volgens Wikipedia.

“Een whitepaper is een gezaghebbend rapport of gids dat de lezers beknopt informeert over een complexe kwestie en de filosofie van de uitgevende instelling daarover presenteert. Het is bedoeld om lezers te helpen een probleem te begrijpen, een probleem op te lossen of een beslissing te nemen. ”

Simpel gezegd kan een witboek potentiële investeerders alles vertellen wat ze over het project moeten weten. Dit is de reden waarom een ​​ICO die geen whitepaper heeft, gewoon moet worden bekeken.

Een ander ding dat de meeste ICO’s beseffen, is dat de meerderheid van de beleggers gewoon niet de moeite neemt om de whitepaper door te lezen. Dit is de reden waarom ze hun whitepapers gewoon uitbesteden aan goedkope freelance schrijvers die uiteindelijk goede kunstwerken maken. ‘Kunst’ wordt hier natuurlijk extreem royaal gebruikt. Bekijk dit juweel van een whitepaper van “Arbitrage Crypto Trader”.

Hier is een uittreksel uit de whitepaper:

“De arbitrage stierf echter niet definitief. Hij is opnieuw voorstander, dankzij het verschijnen van cryptocurrency. We zien allemaal dat noteringen van bitkoyna op verschillende beurzen op dit moment met 1-5% van elkaar verschillen. En voor sommige Altocums kan het verschil soms wel 50% bedragen. ”

Het is oké, maak je geen zorgen.

Een goed gemaakte whitepaper kan een generatie definiëren. Kijk maar eens wat de whitepaper van Bitcoin in dit tijdperk heeft gedaan. Een ICO die geen moeite doet om moeite te doen, mag geen aandacht krijgen.

Dat gezegd hebbende, nadat u een fatsoenlijk geschreven whitepaper hebt gelezen, zijn er enkele beslissingen die u moet nemen.

Controle # 1: de waarde die het project binnenhaalt

Controleer eerst het project om te zien of de munt een echt nut in het ecosysteem brengt. Het perfecte voorbeeld hiervan is Ethereum. Er is een reden waarom het zo snel ging, denk aan de enorme waarde die het opleverde . Voor het eerst hadden ontwikkelaars over de hele wereld een platform waarmee ze hun eigen dapps konden bouwen op een blockchain.

Houd daarnaast rekening met de problemen die de crypto-wereld wanhopig probeert op te lossen, voornamelijk: privacy, schaalbaarheid en interoperabiliteit. Een goede manier om uw investering te doen, is door de projecten te vinden die specifiek werken aan het oplossen van de bovengenoemde problemen. Hier zijn enkele van de projecten die elk van de drie bovengenoemde problemen willen oplossen:

 • Privacy: Monero , Zcash , Dash
 • Schaalbaarheid: OmiseGo , Cardano
 • Interoperabiliteit: AION

Controle # 2: heeft het project tokens nodig ?

Dus, hoe zorg je ervoor dat je tokens van goede kwaliteit krijgt?

Je inspecteert het project en stelt jezelf de volgende vragen:

 • Moet dit project op de blockchain staan?
 • Moet dit project tokens hebben?

Als het antwoord voor een van die vragen ‘Nee’ is, hebben die projecten geen token nodig en doen die projecten een ICO om geld in te zamelen. Er is een manier om het ware nut van het token te achterhalen.

Hiervoor zullen we de hulp inroepen van William Mougayar, die in zijn Medium-artikel erop wijst dat er drie principes zijn voor het token-hulpprogramma:

 • Rol.
 • Kenmerken.
 • Doel.

Deze drie zijn opgesloten in een driehoek en ze zien er als volgt uit:

 

Laten we elk van de rollen onderzoeken die een token kan opnemen:

Rechtsaf

Door bezit te nemen van een bepaald token, krijgt de houder een bepaald aantal rechten binnen het ecosysteem. Bijv. door DAO-munten in uw bezit te hebben, had u binnen de DAO stemrecht kunnen hebben om te beslissen welke projecten financiering krijgen en welke niet.

Waarde-uitwisseling

De tokens creëren een intern economisch systeem binnen de grenzen van het project zelf. De tokens kunnen kopers en verkopers helpen waarde te verhandelen binnen het ecosysteem. Dit helpt mensen beloningen te behalen na het voltooien van bepaalde taken. Het creëren en onderhouden van individuele, interne economieën is een van de belangrijkste taken van tokens.

Tol

Het kan ook dienen als tolpoort, zodat u bepaalde functionaliteiten van een bepaald systeem kunt gebruiken. Bijv. in Golem moet je GNT (golem tokens) hebben om toegang te krijgen tot de voordelen van de Golem supercomputer.

Functie

Het token kan de houders ook in staat stellen om de gebruikerservaring te verrijken binnen de grenzen van de specifieke omgeving. Bijv. In Brave (een webbrowser) krijgen houders van BAT (tokens die worden gebruikt in Brave) het recht om de klantervaring te verrijken door hun tokens te gebruiken om advertenties of andere op aandacht gebaseerde services toe te voegen aan het Brave-platform.

Valuta

Het kan worden gebruikt als een waardeopslag die kan worden gebruikt om transacties uit te voeren, zowel binnen als buiten het gegeven ecosysteem.

Verdiensten

Helpt bij een billijke verdeling van winsten of andere gerelateerde financiële voordelen onder investeerders in een bepaald project.

Dus, hoe helpt dit allemaal in het token-hulpprogramma?

Als u de hoeveelheid hulpprogramma die uw token kan bieden, wilt maximaliseren, moet u meer dan een van deze eigenschappen aanvinken. Hoe meer eigenschappen u kunt afvinken, hoe meer bruikbaarheid en waarde uw token in uw ecosysteem brengt. Als de rol van uw tokens niet duidelijk kan worden uitgelegd, of als het niet echt meer dan één van de hierboven gegeven rollen aanvinkt, heeft uw token geen nut en kunt u het zonder.

Waarom zou u geen nutteloze tokens nemen met weinig tot geen nut?

Daarvoor moeten we het concept van tokensnelheid begrijpen. Token-snelheid is een indicatie van hoeveel mensen de waarde van dat specifieke token respecteren. Als mensen een token vasthouden, heeft het een lage snelheid. Als mensen dat token echter snel verkopen voor BTC, ETH of Fiat, heeft dat token een hoge snelheid.

Als je Token Velocity in strikt wiskundige termen zou definiëren, dan zou het er als volgt uitzien:

Token Velocity = Totaal transactievolume / gemiddelde netwerkwaarde.

Als we de formule zouden omdraaien, dan:

Gemiddelde netwerkwaarde = totaal transactievolume / tokensnelheid.

Dat leidt tot twee conclusies:

 • Hoe hoger de tokensnelheid, hoe minder de gemiddelde netwerkwaarde.
 • Hoe meer transactievolume, hoe meer de tokensnelheid.

Dit is de reden waarom je zou moeten werken voor een project waarvan de tokens eigenlijk enig nut hebben en hun gebruikers een reden geeft om ze vast te houden.

Oké, nu je weet in wat voor soort munten je moet investeren, zullen we je nu leren zoeken naar duidelijke tekenen van oplichting.

Kijk uit voor duidelijke tekenen van zwendel

Goede munten hebben een transparante technische visie, een actief ontwikkelteam en een levendige, enthousiaste community. Slechte munten zijn transparant, bevorderen vage technische voordelen zonder uit te leggen hoe u ze kunt bereiken en hebben een gemeenschap die vooral gericht is op snel rijk worden. Misschien wel de ergste soort cryptocurrencies zijn de MLM-munten, bijvoorbeeld Bitconnect. We zullen straks meer over Bitconnect praten. Wat zijn echter enkele van de meer voor de hand liggende tekenen van oplichting?

# 1 Het team

Het spreekt voor zich dat het succes van een project rechtstreeks verband houdt met de geloofwaardigheid van het team. Laten we het zo zeggen: als u uw geld in een bedrijf investeert, zou u dan niet willen weten dat het bedrijf in goede handen is en dat uw geld aanzienlijk zal worden gewaardeerd?

Laten we eens kijken naar een van de meest succesvolle projecten aller tijden, OmiseGO . Ze hebben niet alleen een ongelooflijk team, maar ze rekenen ook mensen als Vitalik Buterin en Lightning Network Creator Joseph Poon tot hun adviseurs. Het is dus geen wonder dat ze geen moeite hadden om hun fondsen te krijgen en dat hun investeerders nu ook een gezond rendement genieten.

 

Kijk eens goed naar die foto van dit “ongelooflijke team”.

Ja… je ogen bedriegen je niet, dat is de foto van Ryan Gosling op de teampagina.

Het is duidelijk dat het meestal niet zo vanzelfsprekend is om te weten of het team echt afval is of niet. In dergelijke gevallen moet u een meer praktische benadering hanteren.

Zoek eerst naar de namen van de teamleden op Google. Meestal moeten ze een LinkedIn-profiel hebben. Zoek snel en leer meer over de teamleden. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Zijn ze eerder betrokken geweest bij een succesvolle ICO-onderneming?
 • Zijn ze betrokken geweest bij een gerenommeerd bedrijf (Google, Deloitte, etc.)?
 • Zijn ze aanbevolen of onderschreven door bekende mensen?

Het maakt niet uit of je stalkerig overkomt. U moet dit werk doen, zodat u later uw tijd en middelen niet verspilt.

Ten tweede moet je zoeken naar de afbeeldingen van de teamleden op Google. De reden hiervoor is opnieuw tweeledig.

 • Ten eerste wil je er zeker van zijn dat je niet “catfishing” krijgt. Dit betekent dat ze geen foto’s van willekeurige beroemdheden of stockfoto’s op hun teamsite plaatsen.
 • Ten tweede gebruikt de persoon mogelijk dezelfde foto op verschillende websites en projecten. Het geeft u dus een goed idee of de persoon echt bestaat of niet, en zo ja, waar de betrokkene bij betrokken is.

# 2 Gelijkenis met piramideschema

Volgens Wikipedia ”

Een piramidespel (algemeen bekend als piramidevervalsing) is een bedrijfsmodel dat leden rekruteert via een belofte van betalingen of diensten om anderen in te schrijven voor het plan, in plaats van investeringen te doen of producten of diensten te verkopen. Naarmate het werven toeneemt, wordt werven al snel onmogelijk en kunnen de meeste leden niet profiteren; als zodanig zijn piramidespelen niet duurzaam en vaak illegaal. ”

 

 

 

Een ICO die “gegarandeerd rendement” op hun investering belooft, is oplichterij. Elke crypto-investeerder die zijn zout waard is, zal je vertellen dat er geen garanties zijn in de crypto-wereld.

Een van de meest beruchte voorbeelden hiervan is Bitconnect. Laten we eens kijken naar hun website en beloften.

Als je zoiets op een website ziet, doe dan geen moeite om een ​​van hun premies te nemen. Simpel als dat.

Je wilt niet eindigen met tokens zoals deze:

# 3 Inactieve GitHub-opslagplaats

Een actieve GitHub-repository is een goede indicator om te laten zien hoe serieus ontwikkeling in het project heeft plaatsgevonden. Laten we u een goed voorbeeld laten zien van een actieve GitHub-repository:

 

 

Laten we beginnen met het kopen van Bitcoin . Dat is het makkelijkste. Sommige mensen willen in Bitcoin investeren zonder ze te hoeven opslaan.

Ze kunnen investeringsvehikels gebruiken zoals de XBT-tracker (beschikbaar op Zweedse en Duitse beurzen), de Bitcoin investment trust op Second Markets (VS), de Bitcoin ETI (Gibraltar en Duitsland) en nog veel meer. Naarmate Bitcoin stijgt, proberen steeds meer makelaars en beurzen een op Bitcoin gebaseerd financieel product op te zetten.

Al deze beleggingsproducten hebben gemeen dat ze beleggers in staat stellen om op de prijs van Bitcoin te wedden zonder daadwerkelijk Bitcoin te kopen. Hoewel de meeste fans van cryptocurrency denken dat dit het hele plezier en gevoel ervan wegneemt, is het voor veel mensen de gemakkelijkste manier om te investeren in het succes van Bitcoin. U kunt de investeringskanalen gebruiken die u al gewend bent en als er iets misgaat, heeft u uw certificaat en iemand om naar de rechtbank te stappen.

Momenteel bestaat er geen dergelijk beleggingsproduct dat meer cryptocurrencies dekt. Maar er zijn er enkele gaande, zowel in de VS als in Europa.

Cryptocurrencies kopen: twee soorten uitwisselingen

De uitwisseling dient als een van de meest kritieke functies in het crypto-ecosysteem. Het fungeert in feite als een portaal tussen de Fiat-wereld en de crypto-wereld. Er zijn meestal twee soorten uitwisselingen:

 • Fiat naar Crypto.
 • Crypto naar Crypto.

Fiat naar Crypto

Fiat to Crypto-uitwisselingen helpt u Cryptocurrencies te kopen in ruil voor Fiat-geld. Coinbase is een perfect voorbeeld van dit soort uitwisseling. Coinbase helpt je BTC, BCH, LTC en ETH te kopen in ruil voor Fiat-valuta.

Crypto naar Crypto

Dan hebben we de Crypto to Crypto-uitwisselingen. Deze uitwisselingen helpen je om bepaalde crypto’s zoals BTC, ETH, BCH etc. uit te wisselen voor andere cryptocurrencies. Binance is een mooi voorbeeld van een crypto-naar-crypto-uitwisseling.

Hoewel ze behoorlijk waardevolle services bieden, is het probleem dat ze allemaal gecentraliseerd zijn, waardoor ze kwetsbaar zijn. Dit is een uiterst risicovolle propositie als je bedenkt hoeveel geld deze beurzen elke dag behandelen.

Als het gaat om het zelf kopen van crypto van deze beurzen, is het echt niet zo ingewikkeld.

 • Ten eerste maak je een account aan bij de beurs
 • Vervolgens verifieert u uw identiteit – dit is vereist vanwege de antiwitwasregels in de meeste rechtsgebieden
 • Stort geld op uw account met Dollar of Euro of welk papiergeld u ook gebruikt. Op sommige beurzen, zoals Bitcoin.de, hoeft u geen geld op uw account te storten, maar rechtstreeks met andere gebruikers te handelen.

De vraag, welke uitwisseling u moet gebruiken, hangt meestal af van waar u woont. Het is altijd beter om een ​​uitwisseling fysiek dichtbij u te gebruiken. Als het zich in dezelfde jurisdictie bevindt als u, heeft u de grootste kans om legaal geld terug te krijgen als er iets ergs gebeurt. Als er geen beurs in uw rechtsgebied is, is het beter om uitwisselingen te gebruiken die zijn gevestigd in stabiele landen met een goed rechtssysteem.

Een andere factor om te beslissen welke ruil je gebruikt, zijn enkele munten die je wilt kopen en je geduld. Als u snel grote hoeveelheden Bitcoins wilt verwerven, moet u een van de grote beurzen gebruiken die voldoende liquiditeit bieden. Als u slechts kleine hoeveelheden munten wilt kopen en als u geen haast heeft, kunt u proberen ze op kleine beurzen te kopen. Als uw bestelling wordt gevuld, krijgt u waarschijnlijk betere prijzen dan op grote beurzen. Bekijk de beste crypto-uitwisselingen.

Is er een goed moment om te kopen?

Er is geen algemene regel wanneer u cryptocurrencies moet kopen. Meestal is het geen goed idee om op het hoogtepunt van een bubbel in te kopen, en meestal is het ook geen goed idee om het te kopen wanneer het crasht. Vang nooit een vallend mes, zoals de wijsheid van de handelaar zegt. De beste tijd is misschien wanneer de prijs op een relatief laag niveau stabiel is.

De kunst van het handelen is om te beslissen wanneer een crypto in de bubbelmodus staat en wanneer hij de bodem heeft bereikt na te zijn gevallen. Wat achteraf gemakkelijk te zeggen is, is een moeilijke vraag in het heden, die nooit met absolute zekerheid kan worden beantwoord. Soms begint een munt op te steken en nadat het een punt heeft gepasseerd, waar iedereen denkt dat dit de top van een bubbel moet zijn, begint de echte rally gewoon.

Veel mensen kochten bijvoorbeeld geen Bitcoin voor $ 1.000 of Ether voor $ 100, omdat het waanzinnig duur leek. Maar enkele maanden later lijken deze prijzen een goed moment om te beginnen.

Er zijn slechts twee adviezen over timing die we kunnen geven. Vergelijk eerst geen cryptobubbels met traditionele financiële bubbels. 10 procent hoger is geen zeepbel, maar kan dagelijkse volatiliteit zijn. 100 procent hoger kan een bubbel zijn, maar vaak is dit nog maar het begin. 1.000 procent is meestal een bubbel, maar er is geen garantie dat het knalt.

Neem ten tweede de tijd om te kijken. Koop niet in, want er was een dip. Misschien is er nog een. En koop niet in, want je bent bang dat het morgen zal ontploffen. Bekijk het, laat u informeren, koop het wanneer u denkt dat de timing goed is. En misschien wel het belangrijkste: wees geen zwakke hand. Verkoop niet te vroeg. Houden. De monetaire revolutie is net begonnen.

Hoe cryptocurrencies opslaan?

Oké, dus je hebt je cryptocurrencies gekocht, waar moet je ze precies opslaan? Allereerst …

Houd ze van de Exchange!

Het is absoluut niet mogelijk om uw munten in een ruil te houden. Er is een lange geschiedenis van hacks en faillissementen op cryptocurrency-markten, het meest bekend is de hack van Mt. Gox, die honderden miljoenen dollars van klanten opzoog.

Dat gezegd hebbende, niet alle wisselportefeuilles zijn riskant.

Voor mensen in de EU heeft Bitcoin.de bijvoorbeeld een sterk vertrouwensniveau. De uitwisseling werkt sinds 2011 zonder verlies van geld van de klant, de eigenaren zijn bekend in de Duitse en Europese gemeenschap en een jaarlijkse audit door extern bedrijf controleert of alle munten beschikbaar zijn. Dit niveau van vertrouwen kan echter zelden worden bereikt als je veel altcoins hebt. Dat is het risico dat je moet nemen.

Als u uw crypto’s echt wilt redden, moet u het heft in eigen handen nemen en ze zelf opslaan. Dit is dus waar u uzelf moet leren over crypto-portefeuilles .

Hot Wallets vs Cold Wallets

Laten we het basisverschil tussen de twee begrijpen met een realistisch voorbeeld. Warme opslag is als de portemonnees die je in je zak draagt. De koude opslag lijkt in feite enigszins op uw spaarbankrekening. Houd dit onderscheid in gedachten terwijl we verder gaan. Kortom, als u uw valuta vaak wilt gebruiken, moet u warme opslag gebruiken. Aan de andere kant, als u uw geld lang wilt bewaren, moet u koude opslag gebruiken.

Hot Wallet / opslag

Hot storage, in eenvoudige bewoordingen, is wanneer u uw cryptocurrency bewaart op een apparaat dat rechtstreeks is verbonden met internet. Deze verbinding maakt een apparaat “hot”.

U moet uitwisselingsportefeuilles, desktopclients en mobiele portefeuilles (elke portemonnee die bestaat op een apparaat dat ooit verbinding zal maken met internet) beschouwen als een hete portemonnee. Het is gemakkelijk om toegang te krijgen tot geld in een hete portemonnee, en als u ergens woont waar crypto’s voor microbetalingen worden geaccepteerd, is er niets mis met het gebruik ervan voor dagelijkse uitgaven. Zie het als fiat (door de overheid uitgegeven) valuta. U kunt voor uw gemak rondlopen met een deel van uw vermogen in een portemonnee, maar de meerderheid houdt u veilig weg. Uw hete portemonnee moet zich op dezelfde manier gedragen als een echte portemonnee. Je gebruikt het om een ​​kleine hoeveelheid contant geld mee te nemen voor gemakkelijke toegang. Dat is alles.

Hoewel transacties met hot wallets heel eenvoudig zijn, is er een enorm nadeel als het op hen aankomt. Ze zijn gemakkelijk te hacken. De hele crypto-ruimte wint de laatste tijd veel waarde en waar waarde is, is misdaad nooit ver achter. Recente ransomware-aanvallen en eerdere compromissen van grote uitwisselingen zouden voldoende bakens moeten zijn voor nieuwkomers.

Ook al bewaar je niet veel waarde op je hete portemonnee, het is van vitaal belang dat je de back-upstappen volgt in het herstelgedeelte van je portemonnee om te voorkomen dat je geld verliest door menselijke fouten. Met je privésleutel en de seed-zin intact, zou je elke portemonnee pijnloos genoeg moeten kunnen herstellen.

Voordelen van warme opslag

 • Snel toegang tot fondsen.
 • Een groot aantal opties en ondersteuning voor verschillende apparaten.
 • Gebruiksvriendelijke gebruikersinterfaces maken verzenden en ontvangen eenvoudig.

Nadelen van warme opslag

 • Blootgesteld aan cybercriminaliteit. Geavanceerde hackers, ransomware en andere kwaadwillende actoren vormen een constante bedreiging.
 • Beschadiging van het apparaat kan de portemonnee vernielen. Zonder zorgvuldig een back-up te maken van privésleutels en seed-woorden, zou u uw investering in cryptocurrency permanent kunnen verliezen.
 • U kunt de restauratiedetails nog steeds verliezen / beschadigen / hebben gestolen.

Laten we nu eens kijken naar de verschillende soorten hot storage wallets die u kunt gebruiken.

 • Online portemonnees ofwel Cloud Wallet
 • Mobiele portemonnees
 • Desktop portemonnees
 • Multisig-portefeuilles

Koude portemonnees / opslag

Wanneer u uw valuta bewaart op een apparaat dat volledig offline is, wordt dit koude opslag genoemd. Voor degenen die op zoek zijn naar de meest veilige vorm van opslag, zijn koude portemonnees de juiste keuze. Deze zijn het meest geschikt voor houders op lange termijn, die maanden of jaren achtereen geen toegang tot hun munten nodig hebben.

Ze zijn niet zonder hun eigen risico’s, maar als u de instructies correct volgt en alle mogelijke voorzorgsmaatregelen neemt, worden deze aanzienlijk geminimaliseerd. Gezien de hoeveelheid aandacht die cryptocurrency de afgelopen jaren heeft gekregen, heeft het helaas de interesse van aanvallers gewekt. In het licht daarvan is het een veel veiligere optie om koude opslag te gebruiken als een manier om uw geld op te slaan.

De in San Francisco gevestigde bitcoin-portemonnee en uitwisselingsservice CoinBase bezit 97% van zijn muntreserves in hardware en papieren portefeuilles . Wat zijn hardware en papieren portemonnees? U zult het in een minuut te weten komen. Laten we voor nu de voor- en nadelen van koude opslag bekijken:

Voordelen van koude opslag:

 • Een geweldige plek om lange tijd grote hoeveelheden munten te bewaren.
 • Het biedt een vangnet tegen hackers en mensen met een kwaadwillende bedoeling omdat het volledig offline is.

Nadelen van Cold Storage

 • Het is nog steeds vatbaar voor externe schade, diefstal en algemene menselijke onvoorzichtigheid.
 • Het is niet ideaal voor snelle en dagelijkse transacties.
 • Het opzetten ervan kan een beetje intimiderend zijn voor beginners.

Nu we zowel de voor- als nadelen hebben gezien, laten we een paar portefeuilles voor koude opslag bekijken die u kunt gebruiken om uw munten op te slaan

Hardware portemonnees

grootboek nano

Hardwareportefeuilles zijn fysieke apparaten waarop u uw cryptocurrency kunt opslaan. Ze zijn er in een paar vormen, maar de meest voorkomende is de USB-stickstijl die wordt getypeerd door de Nano Ledger-serie. Hoewel velen bij hen zweren, zijn hardware-wallets nog steeds vatbaar voor compromissen. Ten eerste vertrouw je erop dat het bedrijf dat je portemonnee heeft gemaakt niet alle privésleutels heeft geregistreerd met een plan om in de toekomst portefeuilles te plunderen. Dit geldt voor degenen die bij het bedrijf zelf zijn gekocht, maar vooral als tweedehands een hardware wallet is aangeschaft. In geen geval mag iemand ooit een gebruikte hardware-wallet gebruiken.

Hoewel verlies of schade een ramp kan betekenen voor de onvoorbereiden, kunnen hardwareportefeuilles worden hersteld. Daarom is het net zo belangrijk om een ​​back-up van uw hardware-portemonnee te maken als uw online hot-wallets. U moet de details van de restauratie bewaren op een veilige plaats die alleen u en iedereen waarvan u van plan bent het geld achter te laten, op de hoogte is. Vergeet niet dat uw herstelgegevens de portemonnee openen. Denk heel goed na over met wie (als iemand) ze deelt. Het is ook van vitaal belang dat u alle munten overzet naar een nieuwe portemonnee, mocht er iets ongelukkigs gebeuren tussen u en iemand anders die uw privésleutels kent (echtgenoot, enz.)

Hier zijn enkele hardware-wallets die u kunt gebruiken:

 • Ledger Nano S.
 • Veilig.
 • Keepkey.

Papieren portemonnees

papieren portemonnees

De veiligste manier om cryptocurrency op te slaan, is zonder twijfel het gebruik van een papieren portemonnee. Door hieronder een paar tips te volgen, kunt u er een volledig gratis instellen. Dit maakt u echt de meester van uw investering en als voorzorgsmaatregelen worden genomen, is het niet mogelijk dat uw privésleutels door iemand anders worden gekend. Dit betekent natuurlijk dat het nog belangrijker is om ze bij te houden. Als u privésleutels verliest, verliest u de volledige inhoud van uw papieren portemonnee (maar dat geldt ook voor elke portemonnee die er is.)

Wat is een papieren portemonnee ?

Om het heel eenvoudig te houden, zijn papieren portemonnees een offline koude opslagmethode om cryptocurrency te besparen. Het omvat het afdrukken van uw openbare en privésleutels op een stuk papier dat u vervolgens opslaat en op een veilige plaats opslaat. De sleutels worden afgedrukt in de vorm van QR-codes die u in de toekomst kunt scannen voor al uw transacties. De reden waarom het zo veilig is, is dat het u, de gebruiker, volledige controle geeft. U hoeft zich geen zorgen te maken over het welzijn van een stuk hardware en u hoeft zich ook geen zorgen te maken over hackers of malware. Je hoeft alleen maar voor een stuk papier te zorgen.

Heeft u een papieren portemonnee nodig?

Het antwoord op deze vraag hangt grotendeels af van uw omstandigheden. Als u van plan bent om de zomerdag een paar munten te verhandelen, doet u dat misschien niet. Als alternatief, als je op de lange termijn bent en niet van plan bent om een ​​deel van je voorraad aan te raken, dan is een papieren portemonnee de veiligste optie die voor jou beschikbaar is. De papieren portemonnees die je kunt gebruiken zijn als volgt:

 • Voor Bitcoin, Litecoin, Dogecoin etc. kunt u Wallet Generator gebruiken .
 • Voor Ethereum- en ERC20- tokens kunt u My Ethereum Wallet gebruiken.

Wat is er met belastingen enzovoort?

Disclaimer: Wij zijn geen belastingkantoor of belastingadviseurs. Als u problemen heeft met belastingen en als er grote bedragen op het spel staan, kunt u dit beter aan uw lokale belastingadviseur vragen.

Op dit moment zijn er maar een paar belastingadviseurs die weten hoe ze met cryptocurrencies moeten omgaan. Maar er kan gerust van worden uitgegaan dat het aantal snel toeneemt en dat cryptocurrencies binnenkort een standaarduitgifte zullen worden voor belastingdeskundigen zoals effecten, aandelen, ETF’s en onroerend goed.

Alles wat we hier kunnen bieden, is een overzicht van de typische problemen met cryptocurrencies en belastingen.

Geen gratis lunch

Niets is zeker, behalve overlijden en belastingen. Hetzelfde geldt voor cryptocurrencies. Als u geld verdient door te investeren in cryptocurrencies, moet u waarschijnlijk belasting betalen. Zoals het is met al het andere.

Hoe u belastingopbrengsten van cryptocurrency moet belasten, is aan uw nationale belastingjurisdictie.

Het goede nieuws …

Er is goed nieuws over het onderwerp cryptocurrencies en belastingen. Ten eerste zijn cryptocurrencies in bijna elk land ter wereld vrijgesteld van btw. Zoals bij elk financieel product hoeft u geen btw te betalen bij het verkopen van Bitcoin. Er zijn enkele ideeën geweest van belastingautoriteiten in Polen, Estland, Duitsland, Australië en Zweden om btw te eisen op de verkoop van cryptovaluta, maar nadat het Europese Hof dit in een belangrijke beslissing had vernietigd, lijkt de btw voor bitcoins een niet-onderwerp te zijn geworden .

Een ander goed nieuws is dat u in sommige rechtsgebieden bijna geen belastingen hoeft te betalen. Verbazingwekkend genoeg is Duitsland, een land dat doorgaans bekend staat om zijn zeer hoge belastingtarieven, een belastingparadijs geworden voor cryptocurrencies. Net als de VS en vele andere landen beschouwt Duitsland Bitcoin niet als een financieel product, maar als een eigendom. Dit betekent dat als u geld verdient door het te verhandelen, u geen vaste belasting betaalt voor financiële inkomsten – dat is 25 procent, bijvoorbeeld voor bankrekeningrente – maar u moet de winst belasten door het kopen en verkopen van cryptocurrencies zoals inkomen.

Het is meer omdat je je huis hebt verkocht dan een beveiliging.

U kocht 10 Bitcoins voor 1.000 euro en verkocht ze voor 2.000? Uw belastbaar inkomen is met 10.000 euro gestegen.

U kocht één bitcoin voor 100 euro en bestelde een pizza van 10 euro terwijl de prijs 1000 euro was? Uw inkomen is met 9 euro gestegen. In de meeste gevallen is het belastingtarief hiervoor hoger dan voor financiële voordelen.

Er is echter een maas in de wet. Als u uw munten langer dan 1 jaar vasthoudt, hoeft u helemaal geen belasting te betalen wanneer u deze verkoopt. Deze regel is toegevoegd om de daghandel in andere eigendommen te ontmoedigen en de prijzen te stabiliseren door houders te stimuleren. Voor cryptocurrencies maakte het Duitsland, en ook Nederland, dat dezelfde regels toepast, tot belastingparadijzen. Sommige landen hebben mogelijk vergelijkbare regels. Bij twijfel kan uw belastingadviseur u helpen.

Een probleem dat de regel van één jaar met zich meebrengt, is dat je moet bewijzen dat je de crypto voor dit tijdsbestek bezit. Meestal kunnen uitwisselingen u helpen met afdrukken van uw handelsgeschiedenis. Je kunt ook de openbare blockchain gebruiken als bewijs van opslag. In de meeste cryptocurrencies is het transparant wanneer munten worden ontvangen en uitgegeven door een bepaald adres. Maar niet helemaal. Monero gebruikt bijvoorbeeld ringhandtekeningen en vertrouwelijke transacties, geweldige tools om de anonimiteit te behouden. Maar het nadeel is dat ze het min of meer onmogelijk maken om te bewijzen dat je meer dan een jaar munten hebt. Misschien houdt u hier rekening mee bij het selecteren van munten voor uw portefeuille.

Conclusie: hoe te investeren in cryptocurrencies

Slecht nieuws …

Als u een goede uitwisseling gebruikt en uw transacties bijhoudt, is het belasten van Bitcoin mogelijk, maar ook lastig. Je moet elke winst berekenen, niet alleen door te handelen, maar ook door Bitcoins te gebruiken om dingen te betalen.

Maar dat is nog maar het begin. Dingen worden echt een gecompliceerde nachtmerrie als het gaat om Altcoins. Voor de Belastingdienst geldt een Altcoin als Bitcoin. In de meeste landen betekent dit dat het geen financieel product is, maar een eigendom. Als je het met Bitcoin koopt en het voor Bitcoin verkoopt, moet je het verschil belasten, maar niet in Bitcoin, maar in Dollar of je nationale papiergeld. Dit betekent dat u niet alleen al uw Altcoin-transacties moet bijhouden, maar dat u ook bij het kopen en verkopen rekening moet houden met de prijs van Bitcoin.

Dit maakt het natuurlijk extreem gecompliceerd. U kunt een slechte transactie hebben, waardoor u minder Bitcoin terugkrijgt dan u hebt geïnvesteerd, maar in theorie nog steeds verantwoordelijk bent voor belastingen, terwijl de prijs van Bitcoin tussen uw transacties steeg. U verloor dus geld bij het handelen, maar u moet er wel belasting voor betalen.

Op dit moment moet u accepteren dat cryptocurrencies iets nieuws zijn en dat u geen expert bent in het omgaan met uw financiële autoriteiten. Ga voor een belastingadviseur, leer hem of haar over cryptocurrencies en kijk ernaar uit om te praten met verwarde financiële autoriteiten.

En geniet van het investeren in cryptocurrencies.

-AMAZONPOLLY-ONLYAUDIO-START-

Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren vrijwel het onderwerp van veel discussie geweest. Hoe vaak hebben we verhalen gehoord van mensen die miljonair van de ene dag op de andere zijn geworden en tegelijkertijd verhalen van mensen die honderdduizenden dollars verloren in de hoop snel geld te verdienen?

Dus als u op een veilige manier in crypto wilt investeren, dan is deze gids iets voor u. Het doel van deze gids is om investeerders zoveel mogelijk op te leiden en speculatie in de markt te verminderen.

Als je zelf meer wilt leren over cryptocurrencies, bekijk dan onze beginnerscursussen over cryptocurrencies.

Disclaimer voordat u doorgaat: we zijn geen financiële instelling: we bewijzen alleen educatief materiaal: gebruik deze informatie niet als professioneel beleggingsadvies.

Inleiding: hoe te investeren in cryptocurrencies – de ultieme beginnershandleiding

Het feit dat u deze gids leest, laat ons zien dat u geïnteresseerd bent in beleggen in cryptocurrencies. Deze onveranderlijke en uitwisselbare cryptografische token beloven een hard en niet-manipuleerbaar geld voor de hele wereld te worden. Hun voorstanders zien een toekomst waarin Bitcoin of andere cryptocurrencies Euro, Dollar enzovoort zullen vervangen en de eerste vrije en harde wereldvaluta zullen creëren.

Naast wat al is gezegd, zijn er drie belangrijke goede redenen om in cryptocurrencies te investeren.

Ten eerste omdat u uw vermogenssaldo wilt indekken tegen de val van het Dollar-imperium, waarvan wordt aangenomen dat het door velen onvermijdelijk zal zijn. Ten tweede omdat u de sociale visie achter cryptocurrencies ondersteunt: die van gratis en hard geld voor de hele wereld. Ten derde omdat je de technologie erachter begrijpt en leuk vindt.

Er zijn echter ook zeer slechte redenen om in cryptocurrencies te investeren. Veel mensen worden het slachtoffer van de hype rond elke cryptocurrency-bubbel. Er is altijd iemand gevangen door FOMO (angst om te missen), massaal inkopen op het hoogtepunt van een zeepbel, in de hoop snel geld te verdienen, terwijl hij helemaal geen cryptocurrencies begrijpt. Dat is een slechte reden. Doe dit niet. Leer voordat u investeert.

Beleggers in een vroeg stadium in Bitcoin en Ethereum verdienden miljoenen dollars aan pure winst. Als u de volgende grafiek ziet, weet u precies wat we bedoelen.

In een periode van een jaar van december 2016 tot december 2017 ging Bitcoin van $ 750 naar maar liefst $ 10.000! Dit betekent dat iedereen die in december 2016 $ 10.000 heeft geïnvesteerd, in exact 365 dagen een geestdodende $ 133.333 terugkrijgt. De totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies liep tegen het einde van 2017 zelfs op tot een verbazingwekkende $ 500 miljard.

Dergelijke verhalen overspoelden het internet en steeds meer mensen sloten zich aan bij de crypto-hype om een ​​deel van die crypto-taart te krijgen. Toen echter steeds meer speculanten de markt overspoelden, gebeurde het onvermijdelijke.

De markt nam een ​​enorme dip.

Nu Bitcoin een dip nam, namen alle andere valuta’s een dip en verloren veel mensen hun hele leven.

In deze gids laten we u zien hoe u uzelf kunt opleiden om een ​​intelligente investering te doen. Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met onze eerste les.

Wees ok met het nemen van berekende risico’s

Omdat de volatiliteit van cryptocurrencies ruimschoots groter is dan die van een andere investeringsklasse, zijn ze geen normale investering. Bovendien bestaat er altijd het risico dat uw land de handel en uitwisseling van cryptocurrency verbiedt . Als dat het geval is, moet u uw vrede sluiten door uw crypto-activa niet te liquideren.

Dus de belangrijkste afhaalmaaltijd is om alleen zoveel geld te riskeren als je je kunt veroorloven. Zoals Wence Casares, CEO van Xapo, het samenvat in een AMA op bitcoin.com:

‘Ik vertel ze [mijn familie] altijd dat het op één na domste wat ze nu kunnen doen, het bezit is van een hoeveelheid bitcoins die ze zich niet kunnen veroorloven te verliezen, en het domste wat ze kunnen doen, is er geen te bezitten. ‘

Onthoud dat er andere munten zijn

Tot eind 2016 was Bitcoin de cryptocurrency, en verder was er niet veel. Als je wilde investeren in het succes van cryptocurrencies, kocht je Bitcoin. Periode. Andere cryptocurrencies – “Altcoins” genoemd – zijn zojuist stuivervoorraden geweest op schaduwrijke online markten, meestal gebruikt om de GPU’s van mijnwerkers te laten werken, de prijs op te pompen en de munten te dumpen.

Dit is echter veranderd. Hoewel Bitcoin nog steeds de dominante cryptocurrency is, is het aandeel van de hele cryptomarkt in 2017 snel gedaald van 90 naar ongeveer 40 procent, en het zit rond 50% vanaf september 2018.

Daar zijn verschillende redenen voor. Hoewel Bitcoin de onbetwiste koning van cryptocurrencies blijft, hebben veel mensen zijn toekomstige nut in twijfel getrokken. Ten eerste kwamen er nieuwe en opwindende cryptocurrencies uit, ten tweede leed Bitcoin aan ernstige prestatieproblemen en het leek erop dat de Bitcoin-gemeenschap dit probleem nog lang niet had opgelost. Met name het probleem met de blokgrootte was een enorm twistpunt in de gemeenschap, wat uiteindelijk leidde tot de creatie van bitcoin cash en de splitsing van de community.

De vraag is dus, in welke munten kunt u mogelijk investeren?

Nou, daarvoor ga je naar coinmarketcap . com.

Deze website somt cryptocurrencies op in aflopende volgorde van marktkapitalisatie. Marktkapitalisatie betekent de waarde van alle beschikbare tokens. Het is geen perfecte statistiek, maar waarschijnlijk de beste die we hebben om de waarde van een cryptocurrency te herkennen.

Dit is de reden waarom coinmarketcap een handig hulpmiddel is om in de hand te hebben.

Denk na over het hulpprogramma dat de munt in het systeem brengt

Dus je hebt de marktkapitalisaties doorlopen en besloten in de hoop munten waarin je wilde investeren? Geweldige baan. Hier begint echter het echte werk.

Het eerste dat u moet doen, is hun whitepapers lezen. We begrijpen nu dat het lezen van pdf’s niet de meest opwindende dingen zijn, maar u moet absoluut van tevoren het werk doen voordat u enige voordelen kunt plukken.

Als u de whitepaper zelf leest, krijgt u twee geweldige voordelen:

Ten eerste zul je meer kennis hebben over de munt zelf en meer te weten komen over het nut dat het in het ecosysteem brengt.

Ten tweede is een slecht geschreven whitepaper vaak een goed teken om te weten of een project de moeite waard is om te investeren of niet. Als het team zelf niet eenvoudig het ware nut van hun token kan uitleggen, dan is het waarschijnlijk niet de moeite waard om in te investeren.

Een wit papier is het brood en de boter van alle ICO’s. Volgens Wikipedia. “Een whitepaper is een gezaghebbend rapport of gids dat de lezers beknopt informeert over een complexe kwestie en de filosofie van de uitgevende instelling daarover presenteert. Het is bedoeld om lezers te helpen een probleem te begrijpen, een probleem op te lossen of een beslissing te nemen. ”

Simpel gezegd kan een witboek potentiële investeerders alles vertellen wat ze over het project moeten weten. Dit is de reden waarom een ​​ICO die geen whitepaper heeft, gewoon moet worden bekeken.

Een ander ding dat de meeste ICO’s beseffen, is dat meerderheidsinvesteerders eenvoudigweg niet de moeite nemen om de whitepaper door te lezen. Dit is de reden waarom ze hun whitepapers gewoon uitbesteden aan goedkope freelance schrijvers die uiteindelijk goede kunstwerken maken. ‘Kunst’ wordt hier natuurlijk extreem royaal gebruikt. Bekijk dit juweel van een whitepaper van “Arbitrage Crypto Trader”.

Hier is een uittreksel uit de whitepaper:

“De arbitrage stierf echter niet definitief. Hij is opnieuw voorstander, dankzij het verschijnen van cryptocurrency. We zien allemaal dat noteringen van bitkoyna op verschillende beurzen op dit moment met 1-5% van elkaar verschillen. En voor sommige Altocums kan het verschil soms wel 50% bedragen. ”

Het is oké, doe geen moeite om het te begrijpen.

Een goed gemaakte whitepaper kan een generatie definiëren. Kijk maar eens wat de whitepaper van Bitcoin in dit tijdperk heeft gedaan. Een ICO die geen moeite doet om moeite te doen, mag geen aandacht krijgen.

Dat gezegd hebbende, nadat u een fatsoenlijk geschreven whitepaper hebt gelezen, zijn er enkele beslissingen die u moet nemen.

Controle # 1: de waarde die het project binnenhaalt

Controleer eerst het project om te zien of de munt een echt nut in het ecosysteem brengt. Het perfecte voorbeeld hiervan is Ethereum. Er is een reden waarom het zo snel ging, denk aan de enorme waarde die het opleverde. Voor het eerst hadden ontwikkelaars over de hele wereld een platform waarmee ze hun eigen dapps konden bouwen op een blockchain.

Houd daarnaast rekening met de problemen die cryptoworld wanhopig probeert op te lossen, voornamelijk: privacy, schaalbaarheid en interoperabiliteit. Een goede manier om uw investering te doen, is door de projecten te vinden die specifiek werken aan het oplossen van de bovengenoemde problemen. Hier zijn enkele van de projecten die elk van de drie bovengenoemde problemen willen oplossen:

Privacy: Monero , Zcash , Dash
Schaalbaarheid: OmiseGo, Cardano
Interoperabiliteit: AION

Controle # 2: heeft het project tokens nodig?

Dus, hoe zorg je ervoor dat je tokens van goede kwaliteit krijgt?

Je inspecteert het project en stelt jezelf de volgende vragen:

Moet dit project op de blockchain staan?
Moet dit project tokens hebben?

Als het antwoord voor een van die vragen ‘Nee’ is, hebben die projecten geen token nodig en doen die projecten een ICO om geld in te zamelen. Er is een manier om het ware nut van het token te achterhalen.

Hiervoor zullen we de hulp inroepen van William Mougayar, die in zijn Medium-artikel erop wijst dat er drie principes zijn voor het token-hulpprogramma:

Rol.
Kenmerken.
Doel.

Deze drie zijn opgesloten in een driehoek en ze zien er als volgt uit:

Elke tokenrol heeft zijn eigen set functies en doelen die in de volgende tabel worden beschreven:

Laten we elk van de rollen onderzoeken die een token kan opnemen:

Rechtsaf

Door bezit te nemen van een bepaald token, krijgt de houder een bepaald aantal rechten binnen het ecosysteem. Bijv. door DAO-munten in uw bezit te hebben, had u binnen de DAO stemrecht kunnen hebben om te beslissen welke projecten financiering krijgen en welke niet.

Waarde-uitwisseling

De tokens creëren een intern economisch systeem binnen de grenzen van het project zelf. De tokens kunnen kopers en verkopers helpen waarde te verhandelen binnen het ecosysteem. Dit helpt mensen beloningen te behalen na het voltooien van bepaalde taken. Het creëren en onderhouden van individuele, interne economieën is een van de belangrijkste taken van tokens.

Tol

Het kan ook dienen als tolpoort, zodat u bepaalde functionaliteiten van een bepaald systeem kunt gebruiken. Bijv. in Golem moet je GNT (golem tokens) hebben om toegang te krijgen tot de voordelen van de Golem supercomputer.

Functie

Het token kan de houders ook in staat stellen om de gebruikerservaring te verrijken binnen de grenzen van de specifieke omgeving. Bijv. In Brave (een webbrowser) krijgen houders van BAT (tokens die in Brave worden gebruikt) de rechten om de klantervaring te verrijken door hun tokens te gebruiken om advertenties of andere op aandacht gebaseerde services toe te voegen aan het Brave-platform.

Valuta

Kan worden gebruikt als een waardeopslag die kan worden gebruikt om transacties uit te voeren, zowel binnen als buiten het gegeven ecosysteem.

Verdiensten

Helpt bij een billijke verdeling van winsten of andere gerelateerde financiële voordelen onder investeerders in een bepaald project.

Dus, hoe helpt dit allemaal in het token-hulpprogramma?

Als u de hoeveelheid hulpprogramma die uw token kan bieden, wilt maximaliseren, moet u meer dan een van deze eigenschappen aanvinken. Hoe meer eigenschappen u kunt afvinken, hoe meer bruikbaarheid en waarde uw token in uw ecosysteem brengt. Als de rol van uw tokens niet duidelijk kan worden uitgelegd, of als het niet echt meer dan één van de hierboven gegeven rollen aanvinkt, heeft uw token geen nut en kunt u het zonder.

Waarom zou u geen nutteloze tokens nemen met weinig tot geen nut?

Daarvoor moeten we het concept van tokensnelheid begrijpen. Token-snelheid is een indicatie van hoeveel mensen de waarde van dat specifieke token respecteren. Als mensen een token vasthouden, heeft het een lage snelheid. Als mensen dat token echter snel verkopen voor BTC, ETH of Fiat, heeft dat token een hoge snelheid.

Als je Token Velocity in strikt wiskundige termen zou definiëren, dan zou het er als volgt uitzien:

Token Velocity = Totaal transactievolume / gemiddelde netwerkwaarde.

Als we de formule zouden omdraaien, dan:

Gemiddelde netwerkwaarde = totaal transactievolume / tokensnelheid.

Dat leidt tot twee conclusies:

Meer de tokensnelheid, minder de gemiddelde netwerkwaarde.
Meer het transactievolume, meer de symbolische snelheid.

Dit is de reden waarom je zou moeten werken voor een project waarvan de tokens eigenlijk een nut hebben en hun gebruikers een reden geeft om ze vast te houden.

Oké, nu je weet in wat voor soort munten je moet investeren, zullen we je nu leren zoeken naar duidelijke tekenen van oplichting.

Kijk uit voor duidelijke tekenen van zwendel

Goede munten hebben een transparante technische visie, een actief ontwikkelteam en een levendige, enthousiaste community. Slechte munten zijn transparant, bevorderen vage technische voordelen zonder uit te leggen hoe ze te bereiken zijn en hebben een gemeenschap die vooral gericht is op snel rijk worden. Misschien zijn de ergste cryptocurrencies de MLM-munten, bijvoorbeeld Bitconnect. We zullen straks meer over Bitconnect praten. Wat zijn echter enkele van de meer voor de hand liggende tekenen van oplichting?

# 1 Het team

Het spreekt voor zich dat het succes van een project rechtstreeks verband houdt met de geloofwaardigheid van het team. Laten we het zo zeggen: als u uw geld in een bedrijf investeert, zou u dan niet willen weten dat het bedrijf in goede handen is en dat uw geld aanzienlijk zal worden gewaardeerd?

Laten we eens kijken naar een van de meest succesvolle projecten aller tijden, OmiseGO. Ze hebben niet alleen een ongelooflijk team, maar tellen ook mensen als Vitalik Buterin en Lightning Network Creator Joseph Poon onder hun adviseurs. Het is dus geen wonder dat ze geen moeite hadden om hun geld binnen te halen en dat hun investeerders nu ook genieten van een gezond rendement.

Vergelijk dat eens met dit afval.

Afbeelding tegoed: Reddit

Kijk eens goed naar die foto van dit “ongelooflijke team”.

Ja… je ogen bedriegen je niet, dat is de foto van Ryan Gosling op de teampagina.

Het is duidelijk dat het meestal niet zo vanzelfsprekend is om te weten of het team echt afval is of niet. In dergelijke gevallen moet u een meer praktische benadering hanteren.

Zoek eerst naar de namen van de teamleden op Google. Meestal moeten ze een LinkedIn-profiel hebben. Zoek snel en leer meer over de teamleden. Stel jezelf de volgende vragen:

Zijn ze eerder betrokken geweest bij een succesvolle ICO-onderneming?
Zijn ze betrokken geweest bij een gerenommeerd bedrijf (Google, Deloitte, etc.)?
Zijn ze aanbevolen of onderschreven door bekende mensen?

Het maakt niet uit of je stalkerig overkomt. U moet dit werk doen, zodat u later uw tijd en middelen niet verspilt.

Ten tweede moet je zoeken naar de afbeeldingen van de teamleden op Google. De redenen hiervoor zijn opnieuw tweeledig.

Ten eerste wil je er zeker van zijn dat je niet “catfishing” krijgt. Dit betekent dat ze geen foto’s van willekeurige beroemdheden of stockfoto’s op hun teamsite plaatsen.
Ten tweede kan de persoon dezelfde foto gebruiken op verschillende websites en projecten. Het geeft u dus een goed idee of de persoon daadwerkelijk bestaat of niet, en zo ja, waar de betrokkenen bij betrokken zijn.

# 2 Gelijkenis met piramideschema

Volgens Wikipedia is “Een piramidespel (algemeen bekend als piramidevervalsing) een bedrijfsmodel dat leden werft via een belofte van betalingen of diensten om anderen in te schrijven voor het plan, in plaats van investeringen te doen of producten of diensten te verkopen. Naarmate het werven toeneemt, wordt werven al snel onmogelijk en kunnen de meeste leden niet profiteren; als zodanig zijn piramidespelen niet duurzaam en vaak illegaal. ”

Een ICO die “gegarandeerd rendement” op hun investering belooft, is oplichterij. Elke crypto-investeerder die zijn zout waard is, zal u vertellen dat u zal vertellen dat er geen garanties zijn in de cryptowereld.

Een van de meest beruchte voorbeelden hiervan is Bitconnect. Laten we eens kijken naar hun website en beloften.

Als je zoiets ziet op een website, doe dan geen moeite om een ​​van hun premies te nemen. Simpel als dat.

Je wilt niet eindigen met tokens zoals deze:

# 3 Inactieve GitHub-opslagplaats

Een actieve GitHub-repository is een goede indicator om te laten zien hoe serieus ontwikkeling in het project heeft plaatsgevonden. Laten we u een goed voorbeeld laten zien van een actieve GitHub-repository:

1.014 toezeggingen. Dat laat zien dat ontwikkelaars absoluut alles geven aan het project.

Vergelijk dat eens met Savedroid, dat een domme marketingstunt uithaalde en uiteindelijk al hun investeerders vervreemde.

Ja … niet goed.

Bitcoin kopen … zonder ze te kopen

Terwijl het een paar jaar geleden een echte Odyssee was om cryptocurrencies te kopen, heb je vandaag een volledig scala aan opties.

Laten we beginnen met het kopen van Bitcoin. Dat is het makkelijkste. Sommige mensen willen in Bitcoin investeren zonder ze te hoeven opslaan.

Ze kunnen investeringsvehikels gebruiken zoals de XBT-tracker (beschikbaar op Zweedse en Duitse beurzen), de Bitcoin investment trust op Second Markets (VS), de Bitcoin ETI (Gibraltar en Duitsland) en nog veel meer. Naarmate Bitcoin stijgt, proberen steeds meer makelaars en beurzen een op Bitcoin gebaseerd financieel product op te zetten.

Al deze beleggingsproducten hebben gemeen dat ze beleggers in staat stellen om op de prijs van Bitcoin te wedden zonder daadwerkelijk Bitcoin te kopen. Hoewel de meeste fans van cryptocurrency denken dat dit het hele plezier en gevoel ervan wegneemt, is het voor veel mensen de gemakkelijkste manier om te investeren in het succes van Bitcoin. U kunt de investeringskanalen gebruiken die u al gewend bent en als er iets misgaat, heeft u uw certificaat en iemand om naar de rechtbank te stappen.

Momenteel bestaat er geen dergelijk beleggingsproduct dat meer cryptocurrencies dekt. Maar er zijn er enkele gaande, zowel in de VS als in Europa.

Cryptocurrencies kopen: de twee soorten uitwisselingen

De uitwisseling dient een van de meest cruciale functies in het crypto-ecosysteem. Het fungeert in feite als een portaal tussen de Fiat-wereld en de crypto-wereld. Er zijn meestal twee soorten uitwisselingen:

Fiat naar Crypto.
Crypto naar Crypto.

Fiat naar Crypto

Fiat to Crypto-uitwisselingen helpt u Cryptocurrencies te kopen in ruil voor Fiat-geld. Coinbase is een perfect voorbeeld van dit soort uitwisseling. Coinbase helpt je BTC, BCH, LTC en ETH te kopen in ruil voor Fiat-valuta.

Crypto naar Crypto

Dan hebben we de Crypto to Crypto-uitwisselingen. Deze uitwisselingen helpen je om bepaalde crypto’s zoals BTC, ETH, BCH etc. uit te wisselen voor andere cryptocurrencies. Binance is een mooi voorbeeld van een crypto-naar-crypto-uitwisseling.

Hoewel ze behoorlijk waardevolle services bieden, is het probleem dat ze allemaal gecentraliseerd zijn, waardoor ze kwetsbaar zijn. Dit is een uiterst risicovolle propositie als je bedenkt hoeveel geld deze beurzen elke dag behandelen.

Als het gaat om het zelf kopen van crypto van deze exchange, is het echt niet zo ingewikkeld.

Ten eerste opent u een rekening bij de beurs.
Vervolgens verifieert u uw identiteit – dit is vereist vanwege de antiwitwasregels in de meeste rechtsgebieden.
Financier uw rekening met dollar of euro of welk papiergeld u ook gebruikt. Op sommige beurzen, zoals Bitcoin.de, hoeft u geen geld op uw account te storten, maar rechtstreeks met andere gebruikers te handelen.

De vraag welke uitwisseling u moet gebruiken, hangt voornamelijk af van waar u woont. Het is altijd beter om een ​​uitwisseling fysiek dichtbij u te gebruiken. Als het zich in dezelfde jurisdictie bevindt als u, heeft u de beste kans om legaal geld terug te krijgen als er iets ergs gebeurt. Als er geen beurs in uw rechtsgebied is, is het beter om uitwisselingen te gebruiken die zijn gevestigd in stabiele landen met een goed rechtssysteem.

Een andere factor om te beslissen welke ruil je gebruikt, zijn enkele munten die je wilt kopen en je geduld. Als u snel grote hoeveelheden Bitcoins wilt verwerven, moet u een van de grote beurzen gebruiken die voldoende liquiditeit bieden. Als u slechts kleine hoeveelheden munten wilt kopen en als u geen haast heeft, kunt u proberen ze op kleine beurzen te kopen. Als uw bestelling wordt gevuld, krijgt u waarschijnlijk betere prijzen dan op grote beurzen.

Is er een goed moment om te kopen?

Er is geen algemene regel wanneer u cryptocurrencies moet kopen. Meestal is het geen goed idee om op het hoogtepunt van een bubbel in te kopen, en meestal is het ook geen goed idee om het te kopen wanneer het crasht. Vang nooit een vallend mes, zoals de wijsheid van de handelaar zegt. De beste tijd is misschien wanneer de prijs op een relatief laag niveau stabiel is.

De kunst van het handelen is om te beslissen wanneer een crypto in de bubbelmodus staat en wanneer hij de bodem heeft bereikt na te zijn gevallen. Wat achteraf gemakkelijk te zeggen is, is een moeilijke vraag in het heden, die nooit met absolute zekerheid kan worden beantwoord. Soms begint een munt op te steken en nadat het een punt heeft gepasseerd, waar iedereen denkt dat dit de top van een bubbel moet zijn, begint de echte rally gewoon.

Veel mensen kochten bijvoorbeeld geen Bitcoin voor $ 1.000 of Ether voor $ 100, omdat het waanzinnig duur leek. Maar een maand later lijken deze prijzen een goed moment om te beginnen.

Er zijn maar twee adviezen over timing die we kunnen geven. Vergelijk eerst geen cryptobubbels met traditionele financiële bubbels. 10 procent hoger is geen zeepbel, maar kan dagelijkse volatiliteit zijn. 100 procent hoger kan een bubbel zijn, maar vaak is dit nog maar het begin. 1.000 procent is meestal een bubbel, maar er is geen garantie dat het knalt.

Neem ten tweede de tijd om te kijken. Koop niet in, want er was een dip. Misschien is er nog een. En koop niet in, want je bent bang dat het morgen zal ontploffen. Bekijk het, laat u informeren, koop het wanneer u denkt dat de timing goed is. En misschien wel het belangrijkste: wees geen zwakke hand. Verkoop niet te vroeg. Houden. De monetaire revolutie is net begonnen.

Hoe cryptocurrencies opslaan?

Oké, dus je hebt je cryptocurrencies gekocht, waar moet je ze precies opslaan? Allereerst …

Houd ze van de Exchange!

Het is absoluut niet mogelijk om uw munten in een ruil te houden. Er is een lange geschiedenis van hacks en faillissementen op cryptocurrency-markten, het meest bekend is de hack van Mt. Gox, die honderden miljoenen dollars van klanten opzoog.

Dat gezegd hebbende, niet alle wisselportefeuilles zijn riskant.

Voor mensen in de EU heeft Bitcoin.de bijvoorbeeld een sterk vertrouwensniveau. De uitwisseling werkt sinds 2011 zonder verlies van geld van de klant, de eigenaren zijn bekend in de Duitse en Europese gemeenschap en een jaarlijkse audit door extern bedrijf controleert of alle munten beschikbaar zijn. Dit niveau van vertrouwen kan echter zelden worden bereikt als je veel altcoins hebt. Dat is het risico dat je moet nemen.

Als u uw crypto’s echt wilt redden, moet u het heft in eigen handen nemen en ze zelf opslaan. Dit is dus waar je jezelf moet leren over portemonnees.

Hot Wallets vs Cold Wallets

Laten we het fundamentele onderscheid tussen de twee begrijpen met een voorbeeld uit de echte wereld. Warme opslag is als de portemonnees die je in je zak draagt. De koude opslag lijkt in feite enigszins op uw spaarbankrekening. Houd dit onderscheid in gedachten terwijl we verder gaan. Kortom, als u uw valuta vaak wilt gebruiken, moet u warme opslag gebruiken. Aan de andere kant, als u uw geld lang wilt bewaren, moet u koude opslag gebruiken.
Hot Wallet / Storage
Hot storage, in eenvoudige bewoordingen, is wanneer u uw cryptocurrency bewaart op een apparaat dat rechtstreeks is verbonden met internet. Deze verbinding maakt een apparaat ‘hot’.
U moet uitwisselingsportefeuilles, desktopclients en mobiele portefeuilles (elke portemonnee die bestaat op een apparaat dat ooit verbinding zal maken met internet) beschouwen als een hete portemonnee. Het is gemakkelijk om toegang te krijgen tot geld in een hete portemonnee, en als u ergens woont waar crypto’s voor microbetalingen worden geaccepteerd, is er niets mis met het gebruik ervan voor dagelijkse uitgaven. Zie het als fiat (door de overheid uitgegeven) valuta. U kunt voor uw gemak rondlopen met een deel van uw vermogen in een portemonnee, maar de meerderheid houdt u veilig weg. Uw hete portemonnee moet zich op dezelfde manier gedragen als een echte portemonnee. Je gebruikt het om een ​​kleine hoeveelheid contant geld mee te nemen voor gemakkelijke toegang. Dat is alles.
Hoewel transacties met hot wallets heel eenvoudig zijn, is er een enorm nadeel als het op hen aankomt. Ze zijn gemakkelijk te hacken. De hele crypto-ruimte wint de laatste tijd veel waarde en waar waarde is, is misdaad nooit ver achter. Recente ransomware-aanvallen en eerdere compromissen van grote uitwisselingen zouden voldoende bakens moeten zijn voor nieuwkomers.
Ook al bewaar je niet veel waarde op je hete portemonnee, het is van vitaal belang dat je de back-upstappen volgt in het herstelgedeelte van je portemonnee om te voorkomen dat je geld verliest door menselijke fouten. Met uw privésleutel en de seed-zin intact, zou u elke portemonnee pijnloos genoeg moeten kunnen herstellen.
Voordelen van hete opslag
Snel toegang tot geld.
Groot aantal opties en ondersteuning voor verschillende apparaten.
Gebruiksvriendelijke gebruikersinterfaces maken verzenden en ontvangen eenvoudig.

Nadelen van hete opslag
Blootgesteld aan cybercriminaliteit. Geavanceerde hackers, ransomware en andere kwaadwillende actoren vormen een constante bedreiging.
Beschadiging van het apparaat kan de portemonnee vernielen. Zonder zorgvuldig een back-up te maken van privésleutels en seed-woorden, zou u uw investering in cryptocurrency permanent kunnen verliezen.
U kunt de restauratiedetails nog steeds verliezen / beschadigen / hebben gestolen.
Laten we nu eens kijken naar de verschillende soorten hot storage wallets die u kunt gebruiken.
Online portemonnees oftewel Cloud Wallet
Mobiele portefeuilles
Desktop-portefeuilles
Multisig-portefeuilles

Koude portemonnees / opslag
Wanneer u uw valuta bewaart in een apparaat dat volledig offline is, wordt dit koude opslag genoemd. Voor degenen die op zoek zijn naar de meest veilige vorm van opslag, zijn koude portemonnees de juiste keuze. Deze zijn het meest geschikt voor houders op lange termijn, die maanden of jaren achtereen geen toegang tot hun munten nodig hebben.
Ze zijn niet zonder hun eigen risico’s, maar als u de instructies correct volgt en alle mogelijke voorzorgsmaatregelen neemt, worden deze aanzienlijk geminimaliseerd. Gezien de hoeveelheid aandacht die cryptocurrency de afgelopen jaren heeft gekregen, heeft het helaas de interesse van aanvallers gewekt. In het licht daarvan is het een veel veiligere optie om koude opslag te gebruiken als middel om uw geld op te slaan.

De in San Francisco gevestigde bitcoin-portemonnee en uitwisselingsservice CoinBase bezit 97% van zijn muntreserves in hardware en papieren portefeuilles. Wat zijn hardware en papieren portemonnees? U zult het in een minuut te weten komen. Laten we voor nu de voor- en nadelen van koude opslag bekijken:

Voordelen van koude opslag:
een geweldige plek om gedurende een lange periode grote hoeveelheden munten te bewaren.
Biedt een vangnet tegen hackers en mensen met kwaadwillende bedoelingen omdat het volledig offline is.

Nadelen van koude opslag
Het is nog steeds vatbaar voor externe schade, diefstal en algemene menselijke onvoorzichtigheid.
Het is niet ideaal voor snelle en dagelijkse transacties.
Het opzetten ervan kan een beetje intimiderend zijn voor beginners.

Nu we zowel de voor- als nadelen hebben gezien, laten we een paar portefeuilles voor koude opslag bekijken die u kunt gebruiken om uw munten op te slaan

Hardware portemonnees

Hardwareportefeuilles zijn fysieke apparaten waarop u uw cryptocurrency kunt opslaan. Ze zijn er in een paar vormen, maar de meest voorkomende is de USB-stickstijl die wordt getypeerd door de Nano Ledger-serie. Hoewel velen bij hen zweren, zijn hardware-wallets nog steeds vatbaar voor compromissen. Ten eerste vertrouwt u erop dat het bedrijf dat uw portemonnee heeft gemaakt, niet alle privésleutels heeft geregistreerd met een plan om in de toekomst portefeuilles te plunderen. Dit geldt voor degenen die bij het bedrijf zelf zijn gekocht, maar vooral als tweedehands een hardware wallet is aangeschaft. In geen geval mag iemand ooit een gebruikte hardware-wallet gebruiken.
Hoewel verlies of schade een ramp kan betekenen voor de onvoorbereiden, kunnen hardwareportefeuilles worden hersteld. Daarom is het net zo belangrijk om een ​​back-up van uw hardware-portemonnee te maken als uw online hot-wallets. U moet de details van de restauratie bewaren op een veilige plaats die alleen u en iedereen die u van plan bent het geld achter te laten, weet. Vergeet niet dat uw herstelgegevens de portemonnee openen. Denk heel goed na over met wie (als iemand) ze deelt. Het is ook van vitaal belang dat u alle munten overzet naar een nieuwe portemonnee, mocht er iets ongelukkigs gebeuren tussen u en iemand anders die uw privésleutels kent (echtgenoot, enz.)
Hier zijn enkele hardware-wallets die u kunt gebruiken:
Ledger Nano S.
Trezor.
Keepkey.

Papieren portemonnees

De veiligste manier om cryptocurrency op te slaan, is zonder twijfel een papieren portemonnee. Door hieronder een paar tips te volgen, kunt u er een volledig gratis instellen. Dit maakt u echt de meester van uw investering en als voorzorgsmaatregelen worden genomen, is het niet mogelijk dat uw privésleutels door iemand anders worden gekend. Dit betekent natuurlijk dat het nog belangrijker is om ze bij te houden. Als u privésleutels verliest, verliest u de volledige inhoud van uw papieren portemonnee (maar dat geldt ook voor elke portemonnee die er is.)

Wat is een papieren portemonnee?
Om het heel eenvoudig te houden, zijn papieren portemonnees een offline koude opslagmethode om cryptocurrency te besparen. Het omvat het afdrukken van uw openbare en privésleutels op een stuk papier dat u vervolgens opslaat en op een veilige plaats opslaat. De sleutels worden afgedrukt in de vorm van QR-codes die u in de toekomst kunt scannen voor al uw transacties. De reden waarom het zo veilig is, is omdat het volledige controle geeft aan jou, de gebruiker. U hoeft zich geen zorgen te maken over het welzijn van een stuk hardware en u hoeft zich ook geen zorgen te maken over hackers of malware. Je hoeft alleen maar voor een stuk papier te zorgen.

Heeft u een papieren portemonnee nodig?
Het antwoord op deze vraag hangt grotendeels af van uw omstandigheden. Als u van plan bent om de zomerdag een paar munten te verhandelen, doet u dat misschien niet. Als alternatief, als je op de lange termijn bent en niet van plan bent om een ​​deel van je voorraad aan te raken, dan is een papieren portemonnee de veiligste optie die voor jou beschikbaar is. De papieren portemonnees die je kunt gebruiken zijn als volgt:
Voor Bitcoin, Litecoin, Dogecoin etc. kun je Wallet Generator gebruiken.
Voor Ethereum- en ERC20-tokens kunt u My Ethereum Wallet gebruiken.

Wat is er met belastingen enzovoort?

Disclaimer: Wij zijn geen belastingkantoor of belastingadviseurs. Als u problemen heeft met belastingen en als er grote bedragen op het spel staan, kunt u dit beter aan uw lokale belastingadviseur vragen.

Op dit moment zijn er maar een paar belastingadviseurs die weten hoe ze met cryptocurrencies moeten omgaan. Maar er kan gerust van worden uitgegaan dat het aantal snel toeneemt en dat cryptocurrencies binnenkort een standaarduitgifte zullen worden voor belastingdeskundigen zoals effecten, aandelen, ETF’s en onroerend goed.

Alles wat we hier kunnen bieden, is een overzicht van de typische problemen met cryptocurrencies en belastingen.

Geen gratis lunch

Niets is zeker, behalve overlijden en belastingen. Hetzelfde geldt voor cryptocurrencies. Als u geld verdient door te investeren in cryptocurrencies, moet u waarschijnlijk belasting betalen. Zoals het is met al het andere.

Hoe u belastingopbrengsten van cryptocurrency moet belasten, is aan uw nationale belastingjurisdictie.

Het goede nieuws …

Er is goed nieuws over het onderwerp cryptocurrencies en belastingen. Ten eerste zijn cryptocurrencies in bijna elk land ter wereld vrijgesteld van btw. Zoals bij elk financieel product hoeft u geen btw te betalen bij het verkopen van Bitcoin. Er zijn enkele ideeën geweest van belastingautoriteiten in Polen, Estland, Duitsland, Australië en Zweden om btw te eisen op de verkoop van cryptovaluta, maar nadat het Europese Hof dit in een belangrijke beslissing had vernietigd, lijkt btw voor bitcoins een niet-onderwerp te zijn geworden.

Een ander goed nieuws is dat u in sommige rechtsgebieden bijna geen belastingen hoeft te betalen. Verbazingwekkend genoeg is Duitsland, een land dat doorgaans bekend staat om zijn zeer hoge belastingtarieven, een belastingparadijs geworden voor cryptocurrencies. Net als de VS en vele andere landen beschouwt Duitsland Bitcoin niet als een financieel product, maar als een eigendom. Dit betekent dat als u geld verdient door het te verhandelen, u geen vaste belasting betaalt voor financiële inkomsten – dat is 25 procent, bijvoorbeeld voor bankrekeningrente – maar u moet de winst belasten door het kopen en verkopen van cryptocurrencies zoals inkomen.

Het is meer omdat je je huis hebt verkocht dan een beveiliging.

U kocht 10 Bitcoins voor 1.000 euro en verkocht ze voor 2.000? Uw belastbaar inkomen is met 10.000 euro gestegen.

U kocht één bitcoin voor 100 euro en bestelde een pizza van 10 euro terwijl de prijs 1000 euro was? Uw inkomen is met 9 euro gestegen. In de meeste gevallen is het belastingtarief hiervoor hoger dan voor financiële voordelen.

Er is echter een maas in de wet. Als u uw munten langer dan 1 jaar vasthoudt, hoeft u helemaal geen belasting te betalen wanneer u deze verkoopt. Deze regel is toegevoegd om de daghandel in andere eigendommen te ontmoedigen en de prijzen te stabiliseren door houders te stimuleren. Voor cryptocurrencies maakte het Duitsland, en ook Nederland, dat dezelfde regels toepast, tot belastingparadijzen. Sommige landen hebben mogelijk vergelijkbare regels. Bij twijfel kan uw belastingadviseur u helpen.

Een probleem dat de regel van één jaar met zich meebrengt, is dat je moet bewijzen dat je de crypto voor dit tijdsbestek bezit. Meestal kunnen uitwisselingen u helpen met afdrukken van uw handelsgeschiedenis. Je kunt ook de openbare blockchain gebruiken als opslagbewijs. In de meeste cryptocurrencies is het transparant wanneer munten worden ontvangen en uitgegeven door een bepaald adres. Maar niet helemaal. Monero gebruikt bijvoorbeeld ringhandtekeningen en vertrouwelijke transacties, geweldige tools om de anonimiteit te behouden. Maar het nadeel is dat ze het min of meer onmogelijk maken om te bewijzen dat je munten langer dan een jaar bezit. Misschien houdt u hier rekening mee bij het selecteren van munten voor uw portefeuille.

Het slechte nieuws …

Als u een goede uitwisseling gebruikt en uw transacties bijhoudt, is het belasten van Bitcoin mogelijk, maar ook lastig. Je moet elke winst berekenen, niet alleen door te handelen, maar ook door Bitcoins te gebruiken om dingen te betalen.

Maar dat is nog maar het begin. Dingen worden echt een gecompliceerde nachtmerrie als het gaat om Altcoins. Voor de Belastingdienst geldt een Altcoin als Bitcoin. In de meeste landen betekent dit dat het geen financieel product is, maar een eigendom. Als je het met Bitcoin koopt en het voor Bitcoin verkoopt, moet je het verschil belasten, maar niet in Bitcoin, maar in Dollar of je nationale papiergeld. Dit betekent dat u niet alleen al uw Altcoin-transacties moet bijhouden, maar dat u ook bij het kopen en verkopen rekening moet houden met de prijs van Bitcoin.

Dit maakt het natuurlijk extreem gecompliceerd. U kunt een slechte transactie hebben, waardoor u minder Bitcoin terugkrijgt dan u hebt geïnvesteerd, maar in theorie nog steeds verantwoordelijk bent voor belastingen, terwijl de prijs van Bitcoin tussen uw transacties steeg. U verloor dus geld bij het handelen, maar u moet er wel belasting voor betalen.

Op dit moment moet u accepteren dat cryptocurrencies iets nieuws zijn en dat u geen expert bent in het omgaan met uw financiële autoriteiten. Ga voor een belastingadviseur, leer hem of haar over cryptocurrencies en kijk ernaar uit om te praten met verwarde financiële autoriteiten.

Leave a Comment